Jellow schakelt versnelling hoger met theMatchBox

0
106

Twee maanden geleden ging Jellow, een freelancers sourcing bedrijf, in zee met theMatchBox, een Belgische startup gespecialiseerd in search & matching.

Jan Govaerts – Partner bij theMatchBox.be, Mark Willems – CEO Jellow België, Noel Wilson – CEO Jellow, Joeri Mesens – CTO bij theMatchBox.be
Jan Govaerts – Partner bij theMatchBox.be, Mark Willems – CEO Jellow België, Noel Wilson – CEO Jellow, Joeri Mesens – CTO bij theMatchBox.be

Jellow, actief in België en Nederland maakt het heel gemakkelijk voor bedrijven om zelf, 24/7 en snel freelancers te vinden zonder tussenpartijen te moeten inschakelen. Freelancers kunnen zich gratis inschrijven en zijn daardoor vindbaar voor bijna 2.000 bedrijven. Bedrijven betalen een vast maandelijks bedrag per gebruiker voor de toegang tot het continue en snel groeiend freelance netwerk en voor het gebruik van de online tool. Wat Jellow uniek maakt is dat er nooit marges genomen worden op de uur-/of dagtarieven van de freelancers. Met maar liefst 30.000 freelancers heeft Jellow een mooi arsenaal van profielen aan te bieden dat dagelijks met gemiddeld honderd uitgebreide profielen toeneemt.

theMatchBox is een Antwerps bedrijf gespecialiseerd in search & matching en text mining-oplossingen. Met referenties zoals onder meer VDAB en Helloflex hebben zij als startup al enkele mooie projecten gerealiseerd in de Human Resources, en daarbuiten voor ondermeer BNP Paribas Fortis en VIAA. Uniek aan theMatchBox is de precisie en volledigheid van de matching. Na studie is gebleken dat deze tot twee maal zo goed is als andere oplossingen op de markt.

Noel Wilson, CEO Jellow: “Voor ons is een accurate en betrouwbare matchingtechnologie van cruciaal belang. Onze klanten betalen immers om snel zelf via de website één of meerdere freelanceprofielen te vinden voor hun opdrachten. We wilden onze matching op het hoogste niveau tillen, dus werd het tijd om er specialisten bij te halen. De bedoeling is dat TheMatchbox, dankzij hun focus op meetbare kwaliteit, Jellow zal ontzorgen en dat onze eigen medewerkers zich kunnen focussen op de groei van ons netwerk en de tevredenheid van opdrachtgevers en freelancers.”

Voor Jellow was het na een grondige marktstudie duidelijk dat theMatchBox de beste match was. Volledigheid en precisie zorgen ervoor dat de kans veel groter is dat bedrijven snel de juiste freelancer kunnen vinden. Dit verhoogt de customer satisfaction van zowel de opdrachtgever als de freelancer die enkel voor de juiste opdrachten wordt gecontacteerd. Een win-win, essentieel voor het succes van Jellow.

Jan Govaerts, managing partner van theMatchBox: “Jellow is voor ons een heel mooie bevestiging van de meerwaarde die wij kunnen bieden aan de sector. Volledige en precieze matching vertaalt zich onmiddellijk in efficiëntie en winst voor onze klanten. Goede matching van werk en mensen is dan ook essentieel om de war for talent te winnen.”

Bron: Jellow en TheMatchBox, persbericht 17 december 2019

Zie ook
Gemeente Assen kiest voor freelance platform Jellow
Mediahuis en Jellow gaan strategische samenwerking aan
Interview met Jellow, freelance netwerk, zelfbediening + kwaliteit