"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Flex-techbedrijf JEX helpt profvoetbalsters bij het vinden van een passende baan

Excelsior Rotterdam en JEX, ontwikkelaar van software en services voor de flexibele arbeidsmarkt, trapten afgelopen zondag hun samenwerking af om vrouwenvoetbalsters te ondersteunen in het behalen van hun professionele ambities.

Het vinden van een baan die flexibel genoeg is voor de onregelmatige trainings- en wedstrijdschema’s blijkt voor veel voetbalsters een uitdaging. JEX gaat de Excelsior Vrouwen en beloften de helpende hand bieden door ze zichtbaar te maken als potentiële werknemers voor de leden van de Excelsior Business Club via een online matchingsplatform. Met de begeleiding van Excelsior wordt het voor de vrouwen zo eenvoudiger om een baan te vinden die past bij de persoonlijke wensen, talenten en (sportieve) ambities.

Financiële onafhankelijkheid

Door stijgende kosten en lage budgetten voor vrouwenvoetbal krijgen vrouwen niet dezelfde kansen als mannen. Dit zorgt ervoor dat de voetbalcarrière van veel voetbalsters – in tegenstelling tot hun mannelijke collega’s – niet genoeg inkomsten biedt voor financiele onafhankelijkheid. Daarom moeten de vrouwen zowel tijdens als na hun voetbalcarrière denken en werken aan hun overige professionele ambities. Om hen hierbij te ondersteunen richtte JEX voor deze samenwerking het online matchingsplatform JEX Works speciaal in voor de Excelsior Vrouwen en beloften en begripvolle organisaties van de Excelsior Business Club. JEX en Excelsior hopen zo de voetbalsters te koppelen aan werkgevers die hun professionele ontwikkeling stimuleren – tijdens en na hun voetbalcarrière.

Nick Hillebrand, CEO van JEX: “De weg die Excelsior inslaat met hun visie op vrouwenvoetbal en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die zij hierin nemen sluit goed aan op de kernwaarden van JEX. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking waarbij we echt impact maken.”

Bewustwording

Om de bewustwording van dit probleem binnen het vrouwenvoetbal te vergroten, voeren JEX en Excelsior de komende tijd een campagne met onder andere een aantal evenementen. De campagne werd afgetrapt met een evenement voorafgaand de Rotterdamse derby in de Vrouwen Eredivisie, Excelsior – Feyenoord op 23 april.

Over JEX

JEX werd opgericht in 2020 en is een techbedrijf voor de flexibele arbeidsmarkt. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam bedienen zij heel Nederland en ondersteunen ze honderden uitzendbureaus en meer dan duizend opdrachtgevers. JEX groeide in twee jaar explosief van 10 medewerkers naar haar huidige 270 werknemers. In 2022 telde JEX een omzet van 120 miljoen. Het bedrijf is daarmee een prominente speler in de Nederlandse uitzendmarkt en staat in de lijsten van snelst groeiende Europese bedrijven.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.