4 Minutes gaat chauffeurs en beladers uitzenden bij Twente Milieu

0
128

4 Minutes gaat voor Twente Milieu onder meer op zoek naar chauffeurs en beladers.

Twente Milieu is de milieu organisatie van acht Twentse gemeentes. Aan 4 Minutes werd de opdracht gegeven om komende jaren het merendeel van de flexibele krachten te leveren.

Twente Milieu, bekend van de afvalinzameling in Twente, merkt al jaren de krapte op de arbeidsmarkt voor vrachtwagenchauffeurs. Een belangrijk selectiecriterium tijdens de aanbesteding was dan ook in welke mate het uitzendbureau altijd genoeg personeel voor Twente Milieu kan verzorgen.

Productiemedewerkers opleiden tot vrachtwagenchauffeur
Daan Slütter ziet vooral mogelijkheden in het opleiden van productiemedewerkers tot chauffeur: “70% van ons personeelsbestand bestaat uit productie -en logistiekmedewerkers. Veelal mist deze doelgroep door gebrek aan een vooropleiding de kans om door te groeien. Wij stellen ons dan ook als doel om elk jaar minimaal 6 medewerkers voor Twente Milieu hun vrachtwagenrijbewijs te laten halen.

Wij hebben afgelopen jaren al veel chauffeurs voor Twente Milieu gevonden. Naast dat Twente Milieu een prettige werksfeer biedt, is het voor een chauffeur uniek om elke werkdag, dicht bij huis, van 7.30 uur tot 16.00 uur te kunnen werken. Elke dag voor het avondeten thuis zijn, is een arbeidsvoorwaarde die door bijna geen enkele andere transporteur aan chauffeurs geboden kan worden.’

Groei
Voor 4 Minutes is het contract met Twente Milieu het tweede grote contract binnen een jaar dat getekend kan worden. De uitzendorganisatie verwacht in 2019 een verdubbeling van de omzet in vergelijking met vorig jaar.

Bron: 4 Minutes, 20 mei 2019

Zie ook:
Keter werkt samen met 4 Minutes

Transportsector werft 3000 extra chauffeurs