Transportsector werft 3000 extra chauffeurs

0
110

Via de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl is de drieduizendste zij-instromer geworven voor een baan als vrachtwagenchauffeur.

Het doel van het project voor 2018 was het werven van 1500 chauffeurs, waardoor het project zeer succesvol is.

2000 chauffeurs in 2019
De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2019 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van 2.000 extra chauffeurs.

Opleiding
Werkgevers en vakbonden in transport en logistiek subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB).

Doorstromen
Het gaat hierbij om kandidaten die al in de sector werken en doorstromen, maar ook kandidaten uit andere sectoren die kiezen voor een toekomst in transport en logistiek. Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.

Personeelstekort
Wim Pot, waarnemend voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN): “Het is goed te zien dat veel chauffeurs instromen in de sector want het personeelstekort is een grote zorg voor ondernemers. In een cirkel van 250 kilometer rond Utrecht zoeken we de komende jaren, in het kader van dit project, 2000 vrachtwagenchauffeurs per jaar. Daarnaast zijn er ook veel vacatures in andere logistieke beroepen.”

Sectorinstituut Transport en Logistiek werkt voor mens en werk in transport en logistiek. De organisatie is opgericht door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.

Bron: STL, 28 januari 2019