‘Werven met Woorden’, handboek vacatureteksten

0
183

Vanaf donderdag 3 november 2016 is het boek ‘Werven met Woorden’ van auteur Nicol Tadema op www.wervenmetwoorden.nl verkrijgbaar.

Dit is het eerste Nederlandse boek over het schrijven van vacatureteksten.
“Ik zie het echt als een persoonlijke missie de kwaliteit van vacatureteksten in zijn algemeenheid naar een hoger niveau te tillen. Er valt nog veel te verbeteren als het gaat om het schrijven van dit meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. En een compleet naslagwerk hiervoor bestond tot nu toe niet”, aldus Nicol.

Nicol Tadema is sinds 2001 actief in de wervingswereld. Na 3 jaar als intercedente bij een uitzendorganisatie richtte zij zich vanaf 2004 op de (content) marketing voor meerdere werving- en selectielabels. In 2011 richtte Nicol Voor Tekst op, het tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie en inmiddels een bekende naam binnen dit vakgebied. In haar werk als trainer, adviseur en tekstschrijver constateert Nicol dagelijks dat bedrijven de waarde van vacatureteksten nog onvoldoende benutten.

“Weliswaar zet 51% van de wervingsprofessionals het verbeteren van vacatureteksten op het prioriteitenlijstje voor 2016, maar in de praktijk van alledag blijkt dit om allerlei redenen niet te gebeuren. Het beschikbaar maken van een handboek dat HR-medewerkers, recruiters, intercedenten en andere professionals in werving hierbij helpt, leek mij in ieder geval een stap in de goede richting”, zo vervolgt Nicol.

Voor kopers van het boek blijft het niet bij lezen alleen. Zij worden gevraagd om de daad bij het woord te voegen en een vacaturetekst te schrijven op basis van de tips & tricks uit Werven met Woorden. Deze vacaturetekst kunnen zij vervolgens toesturen voor gratis persoonlijke feedback van één van de tekstschrijvers van Voor Tekst.

Bron: Voortekst, Nicol Tadema, meer info op www.wervenmetwoorden.nl