Recruitment kennisplatform Kiqit maakt vliegende start

0
172

Binnen 5 maanden van 0 naar 1.600 members. Dat is de vliegende start van Kiqit.
Kiqit
Dit kennisplatform voor recruitment werd nog geen 6 maanden geleden gelanceerd. Binnen het vakgebied van recruitment bestond er eerder nog geen platform waar op 1 plek diverse vormen content aangeboden werd. Op Kiqit zijn inmiddels 1.600 professionals actief op de community en verrijken hun kennis via onder andere videotrainingen, whitepapers, blogs, vlogs en podcasts. De ambitie van Kiqit? Doortrappen naar 5.000 members.

Kiq-start
Het plan lag al langer op de plank maar corona gaf het laatste duwtje voor de uitrol van het nieuwe format van Marcel van der Meer, Nicol Tadema en Arjan Elbers. De 3 ervaren ondernemers wisten dat ze met Kiqit een nieuw geluid in de recruitmentmarkt te pakken hadden.

In juni dit jaar lanceerde ze het kennisplatform voor recruitment inclusief een recruitment community en online training gedeelte. ‘Dat er interesse was voor 1 plek waar alles samenkomt, dat had ik wel verwacht’, vertelt Tadema. ‘Maar dat we binnen 6 maanden 1.600 members aan ons zouden verbinden? Die zag ik niet aankomen.’

Waar zit het succes?
Van der Meer geeft aan dat de 1.600 Kiqiters -zoals de members genoemd worden- niet zijn komen aanwaaien. ‘Het is hard werken maar gelukkig doen we het niet alleen. We hebben 15 recruitmentexperts aan ons verbonden. Zij vertegenwoordigen diverse recruitmentthema’s waaronder Selectie, Referral recruitment, Candidate experience en Recruitment tooling.

Op Kiqit vind je naast de oprichters recruitmentexperts als Koen Roozen, Ellen van Dieren, Heleen Stoevelaar, Ton Rodenburg, Dirk Meeuws, Marloes Peeters, Jan-Karel Sindorff, Annelies Graafland, Dirk Driessen en Patrick Boonstra.

Alle experts creëren blogs en whitepapers, maken vlogs, podcasts en online trainingen. Elke maand wordt er bovendien een webinar georganiseerd over thema’s zoals diversiteit, personal branding en sourcing.

Recruitment community
De online recruitment community is het kloppend hart van de organisatie. Hier kunnen members vragen stellen, polls opzetten, ervaringen uitwisselen en onbeperkt kennis delen. ‘Een van onze members noemde ons laatst ‘de snoepwinkel van recruitment’, dat is wel te gek om te lezen’ vertelt Elbers. ‘Na deze ‘kiq-start’ gaan we niet stilzitten. De volgende milestone is 5.000 members uit Nederland en België. En vanaf daar kijken we wel verder, dus doortrappen nu!’

“Een snoepwinkel van mogelijkheden, kennisdeling, nieuwe vakinformatie en tools”.
Frank Bax, interim corporate senior recruiter, Bax personeeldiensten.

Membership bij Kiqit
Voor mensen die graag meer willen weten over het platform: aanmelden als basic member is kosteloos en kan via www.kiqit.nl. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een premium membership. Dit betaalde membership opent alle deuren binnen het platform, zoals die richting videotrainingen en de ask-the-expert-boards.

Bron: Kiqit persbericht 10 november 2020

Lees ook
Jobsrepublic wint Werf& Award voor beste recruitment case
AVG privacyregels en gebruik van social media bij recruitment
‘Werving drie keer over de kop’ – recruitment technologie in praktijk