Pay for People neemt Holland Payroll over

0
792

Dennis Luyten (Pay for People) en Sake Bosma (Holland Payroll) hebben dinsdag 15 maart de overname van Holland Payroll door Pay for People bezegeld.

“We willen graag inspelen op de vraag van de markt én van de branche. Dat betekent elkaar versterken en zelfstandig ondernemerschap waarborgen. De overname van Holland Payroll, gevestigd in Heerenveen, is daar een mooi voorbeeld van,” aldus Dennis Luyten (Pay for People).

Behoud zelfstandigheid
Vorig jaar sloot Pay for People een samenwerkingsverband met participatiemaatschappij Waterland om haar groeiambities verder te realiseren. Luyten: “We willen graag een ondersteunende rol spelen voor partijen waar efficiënte processen zeer belangrijk zijn. Selectieve overnames zoals die van Holland Payroll, sluiten aan op deze strategie.” Ook al is er sprake van een overname, de organisatie van Holland Payroll blijft bestaan in haar huidige hoedanigheid en ook de dagelijkse leiding blijft in handen van Sake Bosma. Luyten: “We hebben juist voor Holland Payroll gekozen vanwege hun sterk inhoudelijke kennis rondom payrolldienstverlening en hun persoonlijke invulling van het werkgeverschap op afstand. Waarom zouden we dat willen veranderen? Het is juist een hele goede match.” Dat vindt ook Sake Bosma, directeur Holland Payroll: “We hebben hard gewerkt om met Holland Payroll het punt te bereiken waar we nu staan. We hebben een duidelijke visie op flexibele arbeid, die Pay for People met ons deelt: de flexibiliteit van payrolling is een nieuwe kans om medewerkers aan een organisatie te binden. En we geloven dat payrolling maatwerk is. We verkopen niet slechts wat we al hebben, maar ontzorgen onze klanten.”

Geen grote verschuivingen
Voor de medewerkers en klanten van Holland Payroll en Pay for People zal de overname niet direct merkbaar zijn. “Er vinden geen grote verschuivingen plaats en we blijven gewoon ons werk doen zoals we altijd al deden”, zeggen Luyten en Bosma. Pay for People en Holland Payroll zullen intensief gaan samenwerken en gebruik maken van elkaars sterke punten. “Medewerkers en klanten van beide partijen zullen de vruchten plukken van deze organisatorische versterking. Zo is Holland Payroll, als erkend referent van IND, gespecialiseerd in de complexe arbeidsregelgeving rondom hooggekwalificeerde kennismigranten. Daarnaast maakt IT Payroll, gespecialiseerd in payrolling voor freelancers en werkprofessionals en onderdeel van Holland Payroll, ook deel uit van de transactie.”

Bron: Pay for People, 16 maart 2016