"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Brisker Groep neemt Nextpayroll over

Brisker Groep breidt verder uit met de overname van Nextpayroll uit Breda.

Afgelopen dinsdag, 16 oktober 2018, zetten Dennis Luyten en Paul den Ronden van Brisker Groep samen met Frank Roode en Paul de Waal van Nextpayroll hun handtekening onder de koopovereenkomst.

Brisker Groep
Brisker Groep, voorheen Pay for People Group, is een full-service HR-dienstverlener. Brisker Groep is de nieuwe overkoepelende naam voor de groep van merken Pay for People, Holland Payroll, Smart Services, Tentoo en Nextpayroll.

Kruispunt
Voor het Bredase Nextpayroll kwam de overname door Brisker Groep op een natuurlijk moment. Roode: “We bevonden ons op een kruispunt in onze bedrijfsvoering: verder investeren of aansluiting zoeken bij een grotere, gelijkgestemde partij. Na een aantal verkennende gesprekken met Dennis en Paul, besloten we in zee te gaan met Brisker Groep.” Mede-eigenaar Paul de Waal zegt: “Onze visie, focus en bedrijfsprofiel sluiten naadloos aan bij die van Brisker Groep.”

Eigen internetportaal
“Met de overname van Nextpayroll verstevigen wij onze positie in het zuiden van het land”, zegt Dennis Luyten. Ook Den Ronden is enthousiast over het service level van Nextpayroll. “Ze doen sterk denken aan het Pay for People van een aantal jaar geleden”, zegt hij. “Vooral door het gebruik van een eigen internetportaal.” De Waal onderschrijft dit: “Innovatie en verdere verbetering van ICT zijn essentieel om Nextpayroll verder te ontwikkelen. Pay for People werkt met in eigen beheer ontwikkelde software genaamd Pay4me. Voor ons aanleiding om het gesprek aan te gaan en te komen tot deze constructie.”

Groeiambities
Nextpayroll zal in de huidige hoedanigheid blijven bestaan: de dagelijkse leiding blijft in handen van de zittende directie en de medewerkers blijven gewoon werkzaam in de vestiging in Breda. Wel wordt op termijn een naamswijziging doorgevoerd.
De overname van Nextpayroll door Brisker Groep komt voort uit de samenwerking met participatiemaatschappij Waterland, die (sinds augustus 2015) gericht is op het realiseren van de groeiambities van de backofficespecialist.

Bron: Brisker Groep, 19 oktober 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.