"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Platform Maqqie gegroeid in eerste kwartaal

Het online werkplatform Maqqie meldt onverminderde groei in het eerste kwartaal van 2020.
Maqqie Q1 2020
“Het aantal transacties over het platform steeg met ca. 240% ten opzichte van het voorgaande kwartaal tot ruim 59 duizend. Het aantal uren via het Maqqie platform was in 2019 al met een factor 7 gegroeid ten opzichte van 2018,” aldus het persbericht.

“Als gevolg van de wet WAB zagen we afgelopen kwartaal veel klanten van traditionele payrollpartijen naar ons overstappen. Ze zijn op zoek naar een betaalbare, werkbare en tegelijk flexibele oplossing” aldus oprichter Pieter Leenman. Ondanks de Corona crisis blijven de vooruitzichten voor de rest van het jaar goed. De verwachting is dat ook dit jaar het aantal transacties minimaal vertienvoudigd, na een lichte krimp in april.

Directeur Martijn den Besten ziet nu veel vraag ontstaan vanuit bedrijven die eerder veel met freelancers werkten. “Het feit dat er in veel gevallen geen goed vangnet is geregeld voor deze mensen maakt dat bedrijven zich oriënteren op betere oplossingen voor de toekomst.”

Bron: Maqqie, 29 april 2020

Lees ook
Maqqie krijgt kapitaalinjectie van bijna 1 mln euro
Maqqie wil uitzendbureaus overbodig maken

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.