Maqqie, een platform dat uitzendbureaus overbodig wil maken

0
1451

Maqqie is een app, bedacht door Pieter Leenman: “In dit online platform zijn alle elementen van de uitzendmarkt samen gebracht. Met één knop kun je makkelijk, snel, zorgvrij en met zekerheid zelf werkrelaties tot stand brengen en beheren.”

De service is volgens de makers zo allround dat het uitzendbureaus overbodig kan maken.

Oprichter Pieter Leenman (l) en commercieel directeur Martijn den Besten van Maqqie
Oprichter Pieter Leenman (l) en commercieel directeur Martijn den Besten van Maqqie

Maqqie bevat cv’s van kandidaten. Ondernemers kunnen er zelf vacatures in aanmaken die gratis worden doorgeplaatst op de grotere jobboards. Volgt er een match en wordt het uurtarief overeengekomen, dan regelt de app vervolgens volautomatisch alle juridische, fiscale en administratieve rompslomp. Conform de voor die branche geldende CAO en met sociale zekerheid en pensioenopbouw. Ook de planning, urenregistratie en verloning lopen via Maqqie. De vergoeding voor het gebruik van Maqqie bedraagt 7 procent van het overeengekomen uurtarief. Het flexibele personeel staat onder contract bij Maqqie.

Leenman: “Er zijn tegenwoordig veel online platformen waar je min of meer gedwongen wordt als zelfstandige aan de slag te gaan. Dat moeten we zo niet willen, laten we zuinig zijn op ons sociale stelsel! Maqqie is wat dat betreft het eerste deelplatform met sociale zekerheid.

De start-up Maqqie heeft sinds 2017 aan de ontwikkeling van de app gewerkt. Het bedrijf is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en NEN 4400-1 gecertificeerd. Bij Maqqie zelf werken 14 personen.

Bron: Maqqie, persbericht 14 oktober 2019