"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Maqqie krijgt kapitaalinjectie van bijna 1 mln euro

Maqqie heeft deze week een extra kapitaalinjectie van bijna 1 miljoen euro weten vast te leggen.

Twee nieuwe partijen participeren vanuit hun investeringsfondsen in de app, waarmee bedrijven flexwerkers kunnen selecteren, inhuren, inplannen en verlonen. De scale-up heeft hiermee sinds 2017 1,7 miljoen euro aan kapitaal verworven.

Tot de nieuwe investeerders behoren Daan van der Vorm (actief in vastgoed en de bouw) en Jan Vink (actief met business intelligence).

Het Maqqie payrollplatform geeft bedrijven de kans zelf hun medewerkers te werven, contracteren, plannen en verlonen volgens relevante wet- en regelgeving en CAO’s. Medewerkers hebben bij ziekte of werkeloosheid recht op doorbetaling en/of een uitkering. Maqqie prijst uitzendbureaus de markt uit, volgens het persbericht. “Een samenwerking komt binnen enkele minuten tot stand, tegen een fractie van de tarieven van uitzendbureaus en payrollbedrijven.” Leenman: “Met één knop kun je zorgvrij zelf werkrelaties tot stand brengen en beheren.”

Sinds 2017 werd aan de ontwikkeling van de app gewerkt. Het bedrijf is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en NEN 4400-1 gecertificeerd.

Bron: Maqqie, 30 december 2019

Zie ook
Maqqie, een platform dat uitzendbureaus overbodig wil maken
25.000ste klus via Randstad Go
YoungOnes biedt verzekering bedrijfsaansprakelijkheid voor zzp’ers

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.