Young & United voert actie tijdens Flexevent

0
167

Tijdens het Flexevent van Flexmarkt, dinsdag 29 mei, overhandigde de actiegroep Young & United een ‘Blik op de Toekomst’. De groep manifesteert zich met acties tegen tijdelijke contracten en flex.

De groep van circa 30 jongeren drong nadrukkelijk binnen tijdens het Flexevent en plaatste een metalen ton in de zaal waarin zij hun wensen deponeerden voor de toekomst.

Young & United
De groep is opgericht in maart 2015 als samenwerkingsverband van vakbonden en jongerenorganisaties, om actie te voeren voor een hoger minimumjeugdloon en betere arbeidsvoorwaarden.

Minimumjeugdloon
In juli 2017 werd het minimumjeugdloon voor 22-jarigen afgeschaft, waarmee een belangrijke overwinning werd behaald.

Verlammend
Sinds 2017 verzet de groep zich vooral tegen tijdelijke contracten. Een belangrijk punt was de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, het adviesorgaan van de regering, dat in een dik rapport zijn bezorgdheid uitsprak: ‘een tijdelijk contract werkt verlammend.’

WTFLEX
De groep is een petitie gestart onder de noemer WTFLEX, die onder andere werd getekend door Lodewijk Asscher en Lilian Marijnissen. Begin dit jaar protesteerde men in Den Haag met een metershoge ‘draaideur van tijdelijke contracten’.

De Facebookpagina van Young & United heeft meer dan 30.000 volgers.

Bron: Young & United, 29 mei 2018 en NU.nl; EenVandaag, maart 2015