Recruiter voor Life Science professionals introduceert 4-daagse werkweek

0
274

Panda International, Europese Life Science recruiter met een vestiging in Amsterdam, heeft haar propositie als werkgever uitgebreid met de invoering van een optionele vierdaagse werkweek voor alle werknemers, zonder loonsverlaging.

Panda International brengt professionals in contact met Life Sciences-bedrijven over de hele wereld.

Het initiatief is bedoeld om een gezonde werk-privé balans te bevorderen en werknemers meer controle te geven over de manier waarop ze hun tijd managen. Een proef in maart jl. met de vierdaagse werkweek gaf de productiviteit een boost: de consultants van Panda International behaalden een recordpercentage van 185% van hun maandelijkse targets.

Panda International mede-oprichter en COO Daisy Tazelaar: “Hoewel het de afgelopen twee jaar een uitdagende tijd was voor organisaties wereldwijd, zagen wij de pandemie als een kans om ons nog meer te richten op de behoeften van ons personeel en de betrokkenheid van onze medewerkers. Met de invoering van de vierdaagse werkweek, hopen we de mentale gezondheid van onze werknemers positief te beïnvloeden en ervoor te zorgen dat ze gedurende de werkweek meer energie hebben en dus gelukkiger en productiever zijn. We weten dat als wij voor onze mensen zorgen, zij op hun beurt beter voor onze klanten en kandidaten zorgen en het algehele succes van ons bedrijf een boost geven.”

Naast de vierdaagse werkweek hebben de werknemers van Panda de optie één dag per week thuis te werken, om tegemoet te komen aan hun lifestyle en verplichtingen.

Panda International, opgericht in 2012, werft Life Sciences professionals in de hogere posities voor ambitieuze en snelgroeiende klanten in heel Europa, met specifieke focus op medische apparatuur, biotechnologie, farmaceutica en voeding.

Bron: Panda International, persbericht 9 mei 2022

Lees ook
Uitdagend werk, een goede werk-privébalans en transparant management