OTSO, Tinderapp voor arbeidsmarkt, rekent nu alleen CPA

0
108

Zowel werkzoekenden als bedrijven zoeken naar een goedkoper, sneller, simpeler en effectiever alternatief voor de traditionele jobboards, uitzendbureaus en recruitment partijen.

Bart Naber, founder & managing director van OTSO, faciliteert dit met zijn ‘Tinderapp voor de arbeidmarkt’, maar gaat daarin nu nog een stap verder.
“Vandaag stappen we af van het achterhaalde verdienmodel Post & Pray.” Vacatures worden nu gratis geplaatst, iedereen maakt gebruik van het eigen wervingsplatform en alleen wanneer een sollicitant op de vacature reageert (€ 10,- per sollicitant) worden kosten (CPA: Cost Per Applicant) in rekening gebracht,” meldt hij.

Anders solliciteren en werven
“Het solliciteren en werven is de afgelopen jaren sterk veranderd”, aldus Naber. “Recruiters scannen een CV in gemiddeld 8,8 seconden en sollicitatiebrieven worden amper nog gelezen. Ook het gedrag van sollicitanten heeft zich gewijzigd.”

Met het OTSO platform kunnen sollicitanten een soort elevator pitch over zichzelf schrijven en bedrijven kunnen hun vacatures kort en krachtig toelichten. Dan is het een kwestie van swipen voor de juiste match.

Bron: OTSO, 11 december 2017