Het Kadaster zet diversiteit op de kaart

0
140

Het Kadaster staat bekend om landmeters, grenzen en kaarten, maar maakt zich ook sterk voor diversiteit op de werkvloer.

De organisatie creëert hiervoor bewust werkplekken en daagt met een publiekscampagne andere organisaties uit om daar samen nog meer aan te werken.

Het Kadaster zet diversiteit op de kaart
Op maandag 15 oktober lanceert het Kadaster de campagne ‘Diversiteit maakt kwaliteit’. Iedereen heeft immers zijn of haar talenten en kwaliteiten. Ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of beperking. Diversiteit zorgt voor gemotiveerde collega’s die elkaar versterken en waar creativiteit de ruimte krijgt.

Kadaster: diversiteit op de werkvloer

De kracht van het verschil
“Diversiteit staat in feite voor de kracht van het verschil”, aldus bestuursvoorzitter Dorine Burmanje. “Als je allemaal dezelfde type medewerkers hebt, liggen gebrek aan creativiteit en motivatie op de loer. Dat is niet goed voor de medewerker, onze klanten en het Kadaster. Een grote variatie in collega’s zorgt voor een voortdurende afwisseling van denkwijzen en het versterken van elkaars talenten. Dat werkplezier straalt merkbaar af op de kwaliteit van het werk.”

Talent actief binnen halen
“Talent kent geen grenzen. Bij ons staat de individuele ontwikkeling van talent centraal. We stimuleren dan ook diversiteit op verschillende manieren: we verankeren het in ons personeelsbeleid, we committeren ons aan charters als Talent aan de Top en Diversiteit en we maken er actief ruimte voor vrij. Om plekken in te vullen, werken we onder andere samen met Emma At Work (bemiddelt voor mensen met een chronische ziekte of beperking) en met AutiTalent (bemiddelt voor mensen met autisme).”

Kijk op kadaster.nl/diversiteit voor ervaringen van medewerkers.

Bijvoorbeeld het verhaal van Bastiaan Kieftenbeld, Portfoliomanager CIO Office. Als een van de eerste medewerkers met een visuele beperking, vertelt hij over de uitdagingen waar je als werknemer en werkgever voor staat. Hij zegt daarover: “Ik krijg de vrijheid om in mijn functie dingen anders te doen als dat nodig is. Doordat de randvoorwaarden er zijn om mijn capaciteiten optimaal te benutten, kan ik de meeste dingen gewoon doen.”

Bron: Kadaster, 15 oktober 2018