DPA Group bundelt krachten met PeopleGroup

0
166

DPA-PeopleGroep

PeopleGroup en DPA gaan samen verder onder de naam ‘DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals’.

De twee bedrijven slaan de handen ineen met de ambitie om een leidende positie te verwerven in de markt voor inkoopadviesdiensten en interim inkoopprofessionals.

DPA Group verkrijgt een meerderheidsbelang in de nieuw gevormde onderneming; de overige 49 procent komt in handen van het management van PeopleGroup. PeopleGroup draagt naar verwachting direct bij aan de winst per aandeel van DPA.

Complementair
De directie van DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals wordt gevormd door Mike de Jongh en Marc Janssen van PeopleGroup. “De activiteiten en klantenportfolio’s van DPA Procurement en PeopleGroup zijn nagenoeg complementair. Waar de professionals van PeopleGroup invulling geven aan complexe inkoopprojecten, richt DPA Procurement zich vooral op het inzetten van junior en medior inkoopprofessionals”, zegt Mike de Jongh.

Toegevoegde waarde
Volgens Olav Berten, COO van DPA, past deze aankoop in de strategie van DPA die gericht is op het vergroten van de toegevoegde waarde voor klanten en professionals. “Samen beschikken we over een enorme hoeveelheid specialistische inkoopkennis. Daardoor kunnen we onze opdrachtgevers een breder dienstenpalet bieden, en onze professionals meer ontwikkel- en groeimogelijkheden.”

Bron: DPA Group, 4 juli 2016