650 uitzendkrachten Tata Steel krijgen nabetaling

0
1249

FNV Metaal meldt dat (ex)-uitzendkrachten van Randstad (of voorgangers) die bij Tata Steel hebben gewerkt een nabetaling krijgen over de periode tussen november 2012 en 1 januari 2017.

Het gaat om circa 650 uitzendkrachten van Randstad, die ploegentoeslag betaald krijgen over hun verlofdagen, ADV en feestdagen voor hun werk bij Tata Steel.

Het was al langer bekend dat de ploegentoeslag ook moet worden berekend over verlofdagen, ADV en feestdagen, aldus FNV. Na een rechterlijke uitspraak is de uitzend-cao ABU per 1 januari 2017 aangepast, maar voor de daaraan voorafgaande periode was nog geen regeling getroffen voor de uitzendkrachten bij Tata Steel om dit gemis aan ploegentoeslag te compenseren. Een precieze berekening van alle uitzenduren bleek ondoenlijk, daarom heeft FNV een compensatieregeling afgesproken met Randstad en Tata Steel Nederland.

De compensatieregeling geldt voor alle uitzendkrachten die via Randstad werkten bij Tata Steel. De berekening voor de compensatie wordt gebaseerd op het aantal gewerkte uren, gemiddelde uurloon in een functiegroep, gemiddelde ploegen- en ADV-percentage op basis van de maximale verlofopbouw. Voor iedere maand waarin een uitzendkracht heeft gewerkt via een ander uitzendbureau vanaf 1 november 2012 tot en met 15 maart 2015, geldt een opslag van 1,67% per verloonde maand. Daardoor hoeven de uitzendkrachten geen aparte claim te doen bij de voorgangers van Randstad.

Uitzendkrachten moeten zich hiervoor melden
Uitzendkrachten moeten zichzelf melden via e-mail om in aanmerking te komen voor de regeling en een vaststellingsovereenkomst ondertekenen. De FNV adviseert de betrokken uitzendkrachten zich te melden en akkoord te gaan met het compensatievoorstel. Lees meer

Bron: FNV, 28 februari 2018