"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Payrollkrachten DUO mogen toch blijven

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) wilde 55 mensen ontslaan die al jarenlang via een payrollbedrijf voor de organisatie werken, zo meldde de NOS afgelopen vrijdag.

DUO huurt de 55 flexkrachten tot nu toe in via een payrollorganisatie. De payrollkrachten zouden deels worden vervangen door uitzendkrachten, omdat het beleid van de Rijksoverheid erop is gericht het aantal payrollkrachten structureel terug te brengen.

Toezegging minister Bussemaker
Later op vrijdag bleek dat de 55 medewerkers die de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) via een payroll-constructie in dienst heeft, toch mogen blijven. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft dit toegezegd aan haar collega Lodewijk Asscher (Sociale Zaken). De DUO-payrollers komen in vaste dienst op voorwaarde dat het werk dat ze doen als structureel kan worden beschouwd. Lees meer

Payrollers slechter af dan uitzendkrachten
Wanneer payrollers worden ontslagen, wordt er doorgaans geen ander werk voor hen gezocht, ze zijn daarom slechter af dan uitzendkrachten. Advocaat Johan Zwemmer zei dit vrijdag in het NOS Radio 1 Journaal. Lees meer

Bron: NOS.nl, 9 mei 2015, ‘s middags en NOS.nl, 9 mei, ‘s avonds

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.