ZZP Nederland peilt effect steunpakket zelfstandige ondernemers

0
40

Stichting ZZP Nederland vraagt aan zelfstandigen in welke mate de steunregelingen helpen om de coronacrisis als ondernemer te overleven.

“De gezondheid van de mensen komt altijd eerst, maar het wel en wee van de onderneming is evenzeer van groot belang. We moeten straks immers zo snel mogelijk de draad weer oppakken,” zegt voorzitter Maarten Post.

ZZP Nederland peilt de ervaringen met de steunregelingen om een duidelijk beeld te krijgen van het effect op de overlevingskansen van kleine ondernemingen, zoals zzp’ers. Zo wordt duidelijk of de steunregelingen, die in no time zijn opgestart door het kabinet, ook daadwerkelijk hun doel zullen bereiken. Uit de peiling kunnen ook praktische uitvoeringsproblemen of ‘vergeten groepen’ naar voren komen, waar de overheid dan weer mee aan de slag kan gaan.

Het “Hou vol” van het kabinet heeft betrekking op de corona-maatregelen. Voor ondernemers betekent dit ook ‘hoe lang houd ik dit vol’. ZZP Nederland wil door deze peiling in beeld brengen hoe het staat met de omvang van financiële buffers van de verschillende ondernemers. Daarmee kan ook naar voren komen hoe zelfstandigen zelf aankijken tegen de toekomstige levensvatbaarheid van hun onderneming.

Bron: ZZP Nederland, 17 april 2020

Lees ook
Verlenging coronamaatregelen verslechtert financiële situatie zelfstandigen
KVK: grootste groep ondernemers vindt TOGS en Tozo meest relevante regelingen