Wordrecruiter.nl gelanceerd

0
467

De overheid heeft het vak Recruiter benoemd tot kansberoep. Met een scholingsvoucher van het UWV kunnen werkzoekenden opleidingen volgen die hun kans op werk vergroten.

ARTRA en de Hogeschool voor Recruitment zijn hierop ingesprongen en lanceren de uitgebreide opleiding ‘Wordrecruiter.nl’. Met deze opleiding worden potentials opgeleid voor een baan in de recruitmentbranche.

“Wij leveren met deze opleiding een op en top getrainde Recruiter af. Recruiters zijn de spil van de economie. Zij weten als geen ander hoe je de juiste mensen aan de juiste bedrijven verbindt”, aldus Ellen van Hierden, directeur van ARTRA en initiatiefnemer van Hogeschool voor Recruitment.

Recruiters zijn schaars en gewild
Bedrijven draaien (weer) goed en de arbeidsmarkt groeit explosief. Recruiters zijn enorm schaars en gewild! De vraag naar Recruiters is het afgelopen jaar dan ook met maar liefst 60 procent gestegen. Binnen het hele HRM/P&O-segment was in het eerste kwartaal van dit jaar zelfs sprake van een record aantal vacatures (Bron: Werf-en). Ellen van Hierden weet uit ervaring dat goede medewerkers meer gewenst zijn dan ooit. “Om deze talenten uit de arbeidsmarkt te halen, hebben we goed opgeleide Recruiters nodig. Vroeger konden medewerkers nog vertrouwen op hun persoonlijke netwerk en de naam van de organisatie, tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval. Een groot offline én online zakelijk netwerk met geschikte kandidaten is noodzakelijk. En dat heeft een Recruiter.” ARTRA heeft in samenwerking met Hogeschool voor Recruitment de opleiding ‘Word Recruiter’ gelanceerd om de vraag aan goed opgeleide Recruiters te kunnen vervullen en zo werkzoekenden aan een baan te helpen. Ellen van Hierden is ervan overtuigd dat deze opleiding een vlucht zal nemen gezien het succes van de Hogeschool voor Recruitment. Ook brancheorganisaties ABU en de NBBU zijn erg enthousiast over dit nieuwe concept en omarmen de opleiding volledig.

Wordrecruiter.nl
De opleiding ‘Word Recruiter’ omvat 3 weken les en bestaat uit 14 onderdelen waaronder competentiegericht interviewen, vacature-intake, netwerken & pitchen en afsluitend een Recruitment examen. Aan het einde van de opleiding nodigt ARTRA werkgevers uit om corporate Recruiters te selecteren. De eerste groepen starten in oktober op 3 locaties in het land: Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Op www.wordrecruiter.nl staat de planning, het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijven.

UWV Scholingsvoucher
Werkzoekenden die hun kansen op werk willen vergroten met een opleiding, cursus of training, kunnen gebruikmaken van de scholingsvoucher. Dit is een subsidie voor een opleiding die ze bij het UWV kunnen aanvragen. Er zijn 2 soorten scholingsvouchers: de scholingsvoucher voor werkzoekenden en de scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plussers. Werkzoekenden van 50 jaar of ouder kunnen beide scholingsvouchers aanvragen. Zie informatie over de scholingsvoucher

Bron: Hogeschool voor Recruitment en Wordrecruiter.nl