Welten 2015 omzetgroei 32%

0
278

Welten realiseerde in 2015 een omzet van ruim € 69 miljoen, een toename van 32% ten opzichte van 2014 (€ 52,3 miljoen).

Het bedrijfsresultaat nam toe met 63% procent tot € 5,7 miljoen (2014: € 3,5 miljoen).

Welten bestaat uit het detacheringsbedrijf Welten Detachering, het opleidingsinstituut Dukers & Baelemans en financieel klantcontactspecialist Capter. De omzetstijging is voor een deel toe te schrijven aan de integratie van Dukers & Baelemans, voor het eerst opgenomen in de cijfers van 2015. Daarnaast zijn activiteiten bij zowel Dukers & Baelemans als Capter toegenomen. De omzet van Welten Detachering stabiliseerde op het niveau van 2014.

Welten Detachering
De omzet van Welten Detachering kwam in 2015, net als in 2014, uit op € 40,8 miljoen. Het aantal interim professionals dat in 2015 actief was voor Welten steeg licht ten opzichte van 2014 (van 416 naar 425 medewerkers). Welten is tevreden met de stabiele situatie in het segment Detachering. Concern controller Kevin Kremers: “De marktomstandigheden zijn nog altijd uitdagend te noemen. Het aantal werknemers in de financiële sector neemt af en er ligt veel druk op efficiency. De stabiele omzet hangt in onze ogen samen met de brede aanwezigheid van Welten in de sector en een flexibele afstemming van ons aanbod op de marktvraag”.

Dukers & Baelemans
Dukers & Baelemans realiseerde in 2015 een omzet van € 18,7 miljoen. In 2014 bedroeg de gecombineerde omzet van Dukers & Baelemans en Welten Opleidingen (destijds nog losse onderdelen) € 13,9 miljoen. Na de integratie (eind 2014) realiseerde de opleider afgelopen jaar een organische omzetgroei van € 4,8 miljoen (+35%) over het totale opleidings- en examineringsaanbod.

Dukers & Baelemans speelt met zijn aanbod (voor de corporate en open inschrijfmarkt) in op de nieuwe opleidingsnormen die sinds 2014 gelden voor alle professionals die actief zijn in de financiële sector. Daarnaast biedt de organisatie specialistische opleidingen, permanente educatie en digitale leeroplossingen.

Capter
Capter realiseerde in 2015 een omzetgroei van 42% van € 6,7 miljoen in 2014 naar € 9,5 miljoen in 2015. Capter verzorgt klantinteractie voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen via outsourcing- en managed insourcing constructies. Projecten van Capter krijgen toenemend een structureel karakter en richten zich bijvoorbeeld op omnichannel klantenservice, schadebehandeling en financieel advies.

Vooruitzichten
Welten ziet in het herstel op de huizenmarkt een positieve ontwikkeling voor de branche en voor zijn eigen dienstverlening, in een periode waarin de hervormingen in de sector nog altijd in volle gang zijn. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar flexibel inzetbaar personeel stabiel zal blijven. Kremers: “We blijven ook in 2016 actief nieuwe collega’s werven en opleiden. We volgen de sector op de voet om op de veranderende vraag in te kunnen spelen.”

Dukers & Baelemans zet in op het verstevigen van zijn positie in zogenaamde bovenwettelijke (maatwerk-) opleidingen. Daarnaast oriënteert de opleider zich op een uitbreiding van het aanbod in aanpalende markten zoals de accountancy en schuldhulpverlening.

Capter verwacht in 2016 voort te bouwen op het bestaande aanbod van omnichannel klantinteractie en financieel advies. Verder zet de organisatie in op het breder ontzorgen van de procesketen van haar opdrachtgevers door het aanbieden van midoffice werkzaamheden, bijvoorbeeld met betrekking tot schadebehandeling en hypotheekacceptatie.

Bron: Welten, 7 april 2016