Timing Uitzendteam vergroot mobiliteit met elektrische deelscooters

0
503
Paul Haarhuis, CCO van Timing, op elektrische deelscooter
Paul Haarhuis, CCO van Timing, op elektrische deelscooter

Timing gaat samenwerken met deelscooter-aanbieders Go Sharing en felyx om de mobiliteit van flexkrachten te vergroten.

Na geslaagde pilots in Amsterdam en Rotterdam legt de uitzender een klimaatneutraal wagenpark met elektrische deelscooters aan in Apeldoorn. Flexwerkers kunnen daardoor op een makkelijke, snelle en groene manier naar hun werk reizen. De scooters zijn nu beschikbaar.

Oplossing voor het mobiliteitsprobleem
Uit intern onderzoek van Timing blijkt dat een kwart van de werkende flexkrachten regelmatig geen gebruik kan maken van een eigen vervoermiddel om bij de werkplek te komen. Dit zorgt er in 15% van de gevallen zelfs voor dat zij helemaal niet naar hun werk kunnen gaan en daardoor die dag geen inkomsten hebben. De behoefte aan een oplossing is groot: 40% van de flexkrachten gaf aan het fijn te vinden als Timing ze helpt bij dit mobiliteitsprobleem. De elektrische deelscooters bieden een oplossing.

Arbeidsmarkt op zijn kop
Rik Verbrugge, Innovatie Manager bij Timing: “De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt op zijn kop gezet. In sommige sectoren zijn veel banen weggevallen, maar op andere plekken ontstaat juist een tekort aan personeel. Door de mobiliteit van onze flexkrachten te vergroten, kunnen we meer mensen aan een baan helpen. Tegelijkertijd bedienen we werkgevers met een nog grotere kandidatenpool. Samen zoeken we naar de perfecte match.”

Bijdragen aan een schoner klimaat
Paul Haarhuis, CCO bij Timing, is enthousiast over de samenwerking: “Wij zijn onze flexkrachten ontzettend dankbaar voor hun inzet, juist in deze turbulente tijden. Daarom zijn we blij dat we ze met Go Sharing en felyx letterlijk vooruit kunnen helpen. Zo halen we niet alleen fysieke barrières weg, maar leveren we ook een bijdrage aan een schoner klimaat. En dat in onze eigen stad.”

Bron: Timing, 2 december 2020

Lees ook
Timing groeit tot nummer 3 uitzendbureau Nederland
Timing en In Person, een perfecte match