Timing groeit tot nummer 3 uitzendbureau Nederland

0
1260

De jaarlijkse omzetranglijst van de flexbranche vertoont dit jaar een opmerkelijke verschuiving in de top van Nederlandse uitzendbureaus.

Voor het eerst heeft een familiebedrijf de top 3 bereikt en twee beursgenoteerde collega’s ingehaald. Hiermee verstevigt ADG Dienstengroep de positie op het gebied van flexibele arbeid en is de Timing Holding nummer 3 uitzendbureau van Nederland. Dit blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top 100-2019.

Timing wint van beursgenoteerde uitzenders
Afgelopen periode is er veel aandacht voor de toekomst van flexibele arbeid. De flinke omzetverschuivingen aan de top tonen aan dat de markt consolideert door overnames en de beursgenoteerde bedrijven achterop raken bij nieuwe flexbedrijven. Daarmee is de ‘traditionele’ uitzender steeds minder in het Nederlandse straatbeeld terug te vinden. “Als familiebedrijf kiezen we voor groei en de lange termijn. Daarom hebben we vorig jaar In Person overgenomen en zijn we door heel het land nog altijd met veel vestigingen aanwezig. Wij zetten onze flexkrachten op de eerste plaats en dat valt op. Dat we nu tot de top 3 van uitzendbureaus zijn toegetreden is een compliment voor al onze flexkrachten en opdrachtgevers,” aldus Paul Haarhuis, CCO van Timing.

Waardering voor uitvoerend werk
Timing maakt zich hard voor de waardering van uitvoerend werk. Deze aanpakkers houden Nederland draaiende. Zij zijn de motor van onze samenleving. “De impact van het hebben van werk op onze flexkrachten is groot. We zijn er trots op dat wij hier aan bij kunnen dragen. Voor veel jonge mensen is dit ook een reden om voor Timing als werkgever te kiezen. We investeren ook in de persoonlijke ontwikkeling van flexkrachten. Zodat zij kunnen groeien en zich verder kunnen ontwikkelen,” aldus Paul Haarhuis. “Hiermee weten we flexkrachten en opdrachtgevers steeds langer met elkaar te verbinden, ook in een krappe arbeidsmarkt. We zijn blij dat steeds meer opdrachtgevers onze expertise in uitvoerend werk zien en ons het vertrouwen geven. Vanuit deze positieve spirit weten niet alleen wij te groeien, maar ook onze klanten en flexkrachten.”

Flexmarkt Omzetranglijst Top 100-2019

Top 5 uitzendbureaus 2019 (positie en omzet 2018 in miljoenen)
1. Randstad ( -, M€ 3460)
2. USG People ( -, M€ 1071)
3. Timing (+2, M€ 715)
4. Manpower Group NL (-1, M€ 707)
5. Adecco (-2, M€ 611)

Bron: Flexmarkt en Timing, persbericht

Zie ook
Timing en In Person, een perfecte match
ADG dienstengroep neemt In Person over