SEU: aantal geslaagden voor examens uitzendbranche stijgt

0
97

De groei van de uitzendbranche en risico’s door veranderende wet- en regelgeving vertaalt zich in de examencijfers van de Stichting Eindexamens Uitzendbranche (SEU).

In 2017 deden maar liefst 2719 uitzendmedewerkers het SEU-examen, een toename van 9% vergeleken met 2016.

Hoewel het gemiddelde slagingscijfer ten opzichte van 2016 met een 6 gelijk bleef, is er wel goed nieuws: het percentage geslaagden steeg van 69,2% naar 77%.

“Dat betekent niet dat het examen makkelijker is geworden,” vertelt Barbara Kramer, manager bij de SEU. “Kandidaten zijn zich er meer bewust van dat een goede voorbereiding belangrijk is.”

Stijging mondeling met tolk
De explosieve groei van het aantal mondelinge examens met tolk duidt op een verdere professionalisering in de begeleiding van Poolse uitzendkrachten.

“Het is mooi om te zien dat ook de Pools sprekende intercedenten de kans krijgen het examen af te leggen en dat werkgevers daarin investeren,” aldus Barbara.

“Daarnaast merken we dat een examen met tolk een extra steuntje in de rug geeft voor kandidaten die het Nederlands redelijk goed beheersen. Deze kandidaten wil ik uitdagen om het echt zelfstandig te proberen.”

Bron: SEU.nl