"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

SEU: ‘In 2023 aanzienlijke groei aantal examens, ondanks uitdagingen op de markt’

Volgens de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) zijn in 2023 aanzienlijk meer examens afgenomen dan in 2022, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Ook de slagingspercentages en gemiddelde cijfers zijn gestegen.

In 2023 was er volgens de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) een opmerkelijke groei in het aantal afgenomen examens, ondanks uitdagende marktomstandigheden. Opleiding, ontwikkeling en het actueel houden van kennis blijven dus hoog op de agenda staan in de uitzendbranche,constateert de SEU.

Resultaten SEU-examens 2023

Een samenvatting van de examenaantallen:

SEU-examen 2022 2023
Uitzendprofessional 2.828 3.109
Uitzendprofessional Pools 122 207
Backofficeprofessional 267 278

 

Het aantal mondelinge examens is in lijn gestegen met het totale aantal examens. De groei van het SEU-examen Uitzendprofessional Pools heeft geleid tot de implementatie van het online examen Pools.

In het vierde kwartaal van 2023 was er een licht herstel te zien in de slagingspercentages, waardoor het jaar kon worden afgesloten met een gemiddeld slagingspercentage van 60% en een gemiddeld cijfer van een 6.0 voor het SEU-examen Uitzendprofessional. Ook de slagingspercentages en gemiddelde cijfers voor de andere SEU-examens (Uitzendprofessional Pools en Backofficeprofessional) laten een stijgende trend zien.

SEU hoopt dat dit herstel doorzet; tijd en aandacht lijken essentieel. Handige tips staan in Slagen voor het SEU-examen is een gezamenlijke inspanning.

De stichting blijft continu werken aan haar examens door deze aan te passen op basis van data en wijzigingen in wet- en regelgeving. Naast deze aanpassingen heeft de examencommissie het afgelopen jaar geen substantiële wijzigingen doorgevoerd in het examen.

Resultaten eerste jaar permanente educatie

Het eerste jaar van permanente educatie via SEU is succesvol afgerond, met 3.059 geregistreerde SEU-gediplomeerden voor permanente educatie per 31 december 2023. Er zijn 42 erkende leeractiviteiten, waarvan een aanzienlijk aantal maatwerk leeractiviteiten zijn of eigen leeractiviteiten van werkgevers met een intern leeraanbod, zoals een eigen academy.

Naast de geslaagden uit 2023 hebben ruim 1.700 SEU-gediplomeerden van vóór 2023 zich vrijwillig geregistreerd voor permanente educatie. Dat toont aan dat medewerkers graag investeren in hun ontwikkeling en het belang van actuele kennis erkennen. Er is ook een groeiende interesse van werkgevers om permanente educatie via SEU intern te implementeren, zo meldt de stichting.

SEU hoopt dat opleiders en werkgevers dit jaar nog meer leeractiviteiten laten erkennen. Zo is er voldoende keuze voor deelnemers om permanente educatie in te zetten voor blijvende ontwikkeling en groei. Lees hier meer over in Ontwikkelen als kpi: investeren in de toekomst van je bedrijf.

Lees ook:

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *