Randstad presenteert nieuw directieteam met afgestemde taken

0
788

Randstad NV, wereldwijd de grootste speler in de HR-dienstensector, kondigt een nieuw Executive Leadership Team aan.

De samenstelling en taken van dit team zijn bedoeld om nauw aan te sluiten bij het wereldwijde talent en om een nieuwe standaard te creëren in klantgerichtheid door de klantenservice verder te digitaliseren en te harmoniseren.

Als Randstad het vermogen heeft om gespecialiseerde diensten aan te bieden aan zowel klanten als talent zal dit de impact op het werk van mensen over de hele wereld helpen versnellen, zo verklaart Sander van ‘t Noordende, Chief Executive Officer.

Alle benoemingen gaan in per 1 januari 2023. De gelaagde inrichting van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen blijft ongewijzigd, zegt Wout Dekker, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Benoemingen

Chris Heutink zal de rol van Chief Operating Officer op zich nemen. Hij wordt verantwoordelijk voor het aansturen van de bedrijfsprestaties en zal er ook voor moeten zorgen dat de dienstverlening door talenten en klanten wereldwijd als consistent en uitzonderlijk wordt ervaren.

Michael Smith wordt Chief Executive Randstad Enterprise Solutions; hij gaat zich richten op het opbouwen van langdurige klantrelaties met de grootste bedrijven ter wereld.

Karen Fichuk gaat Randstad Technologies leiden en zich toeleggen op het aantrekken en leveren van gespecialiseerde technologische expertise, oplossingen en talent aan klanten over de hele wereld.

Vier regio’s
Om de klant centraal te stellen in de lokale markten creëert Randstad vier regionale marktgroepen. Dominique Hermans wordt Chief Executive Noord-Europa. Jorge Vazquez wordt Chief Executive Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Karen Fichuk zet haar rol als Chief Executive North America voort. Chris Heutink blijft Azië-Pacific leiden.

Marc-Etienne Julien wordt Chief Talent Officer; hij krijgt de taak van Randstad een voorkeurspartner maken voor talent wereldwijd, de relevantie en aantrekkelijkheid te vergroten en op grote schaal digitalisering te benutten.

Jesus Echevarria wordt Chief Client Delivery Officer. Hij zal het klantenaanbod ontwikkelen en uitbreiden om ervoor te zorgen dat het volledige dienstenaanbod consistent wordt geleverd binnen de wereldwijde activiteiten van Randstad.

De volgende leiders blijven in hun huidige functie en leiden functies van wereldklasse om uitmuntendheid op schaal binnen het bedrijf te stimuleren: Henry Schirmer, Chief Financial Officer; Myriam Beatove Moreale, Chief Human Resources Officer; Martin de Weerdt, Chief Information Officer; en Joanna Irwin, Chief Marketing Officer.

Tot slot heeft Rebecca Henderson besloten om per 1 april 2023 met pensioen te gaan bij Randstad om zich te concentreren op het ondersteunen en creëren van sterke vrouwelijke ondernemers en leiders. In het eerste kwartaal gaat zij haar verantwoordelijkheden over dragen aan de nieuw benoemde leiders.
“We zijn erg dankbaar voor alle bijdragen van Rebecca aan Randstad en erkennen de enorme impact die ze heeft gehad op onze klanten, talent en medewerkers. Ik twijfel er niet aan dat ze een positieve impact zal blijven hebben op vrouwen op de werkvloer”, zegt Van ‘t Noordende bij haar afscheid.

Bron: Randstad, 8 september 2022