Nederlandse freelancers ook gewild in België

0
168

De Nederlandse, snelgroeiende startup Jellow zet samen met de Belgische mediagigant Mediahuis de freelancemarkt bij onze zuiderburen op z’n kop.

Nederlandse freelancers blijken al heel gewild in België.

Het Belgische bedrijf Mediahuis, in ons land bekend als eigenaar van onder andere NRC en De Telegraaf, heeft een zakelijk belang genomen in Jellow. Samen gaan zij ook in België bouwen aan één uniek netwerk van freelancers en opdrachtgevers.

Jellow.be
Net als het netwerk dat de afgelopen vijf jaar in Nederland is opgebouwd, worden alleen eindopdrachtgevers toegelaten. Het netwerk is niet toegankelijk voor intermediairs. Dat is inmiddels een van de belangrijke succesfactoren in Nederland gebleken. Eind 2017 was de deal tussen Jellow en Mediahuis al beklonken, maar nu is het platform www.jellow.be ook daadwerkelijk in de lucht.

“Uiteraard is de samenwerking met Mediahuis in België voor Jellow een geweldige stap”, zegt Lars Evers, co-founder van Jellow. “Want het geeft ons de mogelijkheid om onze internationale ambities te verwezenlijken. Maar belangrijker nog, het geeft onze Nederlandse freelancers en opdrachtgevers de mogelijkheid om ook over de grens te denken en te werken. Dat hebben we in de eerste week al volop zien gebeuren.”

Wisselwerking
Voor veel bedrijven is het lastig om een goed netwerk op te bouwen in Nederland, laat staan in het buitenland. Door de start van Jellow.be wordt dit proces eenvoudiger. Niet alleen kunnen Nederlandse bedrijven vanaf nu via Jellow op zoek naar freelancers in België, maar kunnen nu ook Belgische bedrijven op zoek naar freelancers in Nederland.

Jellow bestaat in Nederland zo’n vijf jaar en zorgt ervoor dat freelancers in de zakelijke dienstverlening en opdrachtgevers elkaar direct kunnen vinden. Meer dan 800 bedrijven waaronder namen als Jumbo Supermarkten, Booking.com, Rijksuniversiteit Groningen, PwC maken gebruik van het netwerk waar meer dan 10.000 freelancers zich hebben aangesloten.

Bron: Jellow, 31 mei 2018