Lianne Struik Operationeel Directeur HOBIJ

0
355

HOBIJ ‘Experts in European Workforce’ breidt de directie uit met een operationeel directeur.

Per 1 oktober start de 43-jarige Lianne Struik als COO, en vormt zij samen met CEO en eigenaar Han van Horen de directie van HOBIJ.

“Deze stap was nodig vanwege de enorme groei in de laatste jaren”, aldus Van Horen. “Met de komst van Lianne Struik creëren we bovendien een stevigere basis om verder in te spelen op nieuwe groeikansen.”

Lianne Struik, woonachtig in Helmond, heeft dertien jaar bij Randstad gewerkt in diverse functies, waaronder die van regiodirecteur. Momenteel werkt zij nog bij Mediq Apotheken als regiodirecteur. Hier is zij verantwoordelijk voor de aansturing van 45 vestigingen met meer dan 500 medewerkers.

Terugkeer naar uitzendbranche
“Ik werk nu drie jaar bij Mediq en ik merk dat ik de dynamiek van de uitzendbranche enorm mis”, vertelt Lianne Struik. “Daarom was ik direct enthousiast toen het headhuntersbureau mij benaderde. Zeker toen ik hoorde dat het om een functie bij HOBIJ ging. Een dynamische en innovatieve club die de laatste jaren sterk aan de weg timmert. Na het eerste gesprek met Han van Horen wist ik zeker dat ik voor deze kans wilde gaan. Ik ben dan ook blij dat, na diverse vervolggesprekken met onder andere de Raad van Toezicht en het MT van HOBIJ, de keus op mij is gevallen. Dit is een prachtige uitdaging en ik kan niet wachten om samen met Han, het MT, de staf en de rest van het HOBIJ-team uiting te geven aan de missie van HOBIJ: Never stop growing!”

Futureproof
Ook Han van Horen is content met de keus. “Het is mooi dat we iemand hebben gevonden die aan alle vooraf geformuleerde functie-eisen voldoet. Lianne is een senior die bovendien zeer resultaatgericht is. Zij gaat een belangrijke rol spelen in het futureproof maken van ons bedrijf. Ik ben blij dat zij de directie komt versterken en ik verheug me op onze samenwerking.”

Andere aansturing
“Met 2000 flexkrachten en een omzet van meer dan 50 miljoen euro, krijgen we langzaam maar zeker een omvang die vraagt om een andere manier van aansturing”, vervolgt Van Horen. “Zaken als performancemanagement en leanmanagement spelen daarbij een cruciale rol. We zochten dus iemand die ervaren is op dit gebied en past binnen een ondernemend mkb-bedrijf waar daadkracht en veel energie gevraagd zijn. Vooraf hebben we met elkaar uitgesproken dat de voorkeur, bij gelijke geschiktheid, uitgaat naar een vrouw omdat er binnen de directie, het MT en de staf geen vrouwen vertegenwoordigd zijn. Aangezien er wel veel vrouwen werken binnen ons bedrijf, wilden we deze verhouding graag meer in evenwicht brengen. Mooi dat we hierin zijn geslaagd!”

Bron: HOBIJ, 3 september 2015