Kloof tussen gevraagd personeel en gewenste baan groeit

0
362

De spanning op de arbeidsmarkt is hoger dan ooit en in bepaalde sectoren lopen de personeelstekorten nog altijd op.

Het aantal vacatures in onder andere de techniek, IT, productie/fabricage, logistiek, bouw, horeca en de zorg is alleen maar verder toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Dat meldt Monsterboard.

Ondanks de kansen in deze sectoren voor werkzoekenden, zoeken zij juist ook in andere functiecategorieƫn naar werk. Zo werden functies in sales, logistiek, IT, finance, en engineering het afgelopen halfjaar (januari tot en met juni 2019) het meest bekeken op deze vacaturesite.

Monsterboard, meest gevraagde functies, meest bekeken vacatures

Uit de data blijkt dat in de logistiek & transport en de IT-branche vraag en aanbod dichter bij elkaar liggen. Hoewel het aantal vacatures in deze sectoren nog altijd hoger is dan het aantal kandidaten, ziet Monsterboard dat deze vacatures wel vaak worden bekeken. Deze vacatures staan respectievelijk op nummer 1 en nummer 3 in de top 5 van meest bekeken functiecategorieƫn onder werkzoekenden.

Personeelstekorten in de IT-branche
Jort Wassenaar, Managing Director Monsterboard Benelux, UK & IE zegt: ā€œIn 2017 stonden IT functies nog op nummer 2, vorig jaar op nummer 4. Dit jaar laat die functiecategorie met een derde plaats dus weer een lichte stijging zien. Dat is voor bedrijven die hard op zoek zijn naar ITā€™ers goed nieuws, maar we zien ook dat vraag en aanbod in deze branche niet altijd aansluiten: er is bijvoorbeeld ruimer aanbod van IT helpdeskmedewerkers en systeembeheerders, terwijl bedrijven zoeken naar developers die juist weer schaars zijn. Daarbij zien kandidaten dat de kansen in andere sectoren voor het oprapen liggen. Kijk bijvoorbeeld naar de logistiek, deze sector is in de top 5 gestegen van een derde naar de tweede plek.ā€

Bron: Monsterboard, 28 augustus 2019

Zie ook
Monsterboard lanceert Monster Studios voor video-vacatures
Krapte op arbeidsmarkt naar nieuw hoogtepunt