Humares neemt activiteiten Artec Interim over

0
480

Humares heeft door de overname van de activiteiten van Artec Interim haar positie op de Zeeuwse technische arbeidsmarkt aanzienlijk versterkt.

De professionals en de interne medewerkers van Artec Interim gaan over naar Maintec, de Humares dochter die actief is in de bemiddeling van technische vaklieden.

De overname per 5 juni 2017 betreft een zogenaamde activa passiva transactie; de historische activiteiten blijven onder het beheer van de oude aandeelhouders. De activiteiten worden voortgezet onder de naam Maintec Zeeland, zo meldt de organisatie in haar persbericht.

Perfecte aanvulling
Humares CEO Patrick van der Ploeg ziet de overname als een perfecte aanvulling voor Maintec: “Deze overname past volledig in de groeistrategie van Humares: het versterkt de concurrentiepositie van Maintec als landelijk technisch specialist. Daarnaast ontstaan er door de overname synergievoordelen aangezien er meer mogelijkheden ontstaan voor o.a. uitbouwen van nieuwe en bestaande relaties en vergroten van mogelijkheden voor onze specialisten. Artec is actief in de regio (Midden-)Zeeland; een regio waar Maintec goede groeimogelijkheden ziet. De professionele organisatie van Maintec, met onder andere haar goede front- en backoffice processen, versterkt op haar beurt Artec, waardoor de groei verder versneld kan worden.

Maintec directeur Wout Oosterhof denkt dat de nieuwe collega’s prima passen binnen Maintec: “Meteen bij de eerste kennismaking merkte ik dezelfde drive als die ik bij andere Maintec vestigingen gewend ben. Deze mensen willen ook het liefst alleen bezig zijn met klanten, kandidaten en het maken van de match. Daarin kan de backoffice van Maintec ze perfect ondersteunen. Ik ben er eigenlijk zeker van dat Maintec Zeeland in zeer korte tijd succesvoller zal zijn dan voorheen!”

Bron: Humares/Maintec, 14 juni 2017

Bencis Capital Partners heeft eind vorig jaar Humares overgenomen. Lees meer