HOBIJ start platform dat onder- en overcapaciteit in arbeidskracht matcht

0
237
Han van Horen
Han van Horen

HOBIJ brengt ondernemers bij elkaar met platform dat onder- en overcapaciteit in arbeidskracht matcht.

De coronacrisis treft ondernemers hard. HOBIJ ziet onder meer bij klanten overcapaciteit ontstaan en bij andere bedrijven weer ondercapaciteit. Daarom heeft de uitzendonderneming het initiatief genomen ondernemers aan elkaar te koppelen. Van ZZP’ers tot grote bedrijven. Om elkaar te kunnen helpen met flexibele inzet van arbeidskrachten.

Het kan voor alle mogelijke functies en zelfs materialen gelden. Met het platform FlexExchange wil HOBIJ hiermee ondernemend Nederland aan elkaar koppelen, om elkaar te helpen zo goed mogelijk deze crisis door te komen.

CEO Han van Horen over dit initiatief: “Wij zagen bij de eerste berichtgeving over Corona vrij snel dat er verschillende situaties ontstonden bij onze klanten. Wij voelen vanuit onze branche de verantwoordelijkheid mede ondernemers te helpen.”

Vanaf vrijdag 20 maart is het platform live en toegankelijk voor iedereen die een bijdrage te leveren heeft, of op zoek is naar alternatief werk voor zichzelf, of voor werknemers.

Van Horen: “De match in flexibele arbeid gaat over alle soorten functies, maar zelfs ook materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van tenten bij ziekenhuizen, het opschalen in vrachtvervoer, et cetera. Hopelijk zet het ondernemers aan om creatief te denken en elkaar te helpen”.

Bron: HOBIJ, 19 maart 2020