Generatie Y verwacht stimulerende werkomgeving

0
184

Om jonge talenten – Generatie Y is geboren tussen 1980 en 2001 – te boeien en te binden is het van belang dat de werkgever een actieve bijdrage levert aan hun ontwikkeling.

Dat vraagt meer dan een incidentele workshop of cursus.

Ze willen graag zelf de regie over hun carrière nemen. Werkgevers doen er goed aan erachter te komen wat de interesses zijn van deze millennials, en nog belangrijker, wat hun wensen zijn als het gaat om ontwikkeling.
Dit blijkt uit het whitepaper van Profile Dynamics, ontwikkelaar van de gelijknamige drijfverenanalyse.

Generatie Y bestaat uit een enthousiaste, optimistische en zelfverzekerde groep mensen die behoorlijk veeleisend kan zijn.

“Een stimulerende werkomgeving met een eindeloze stroom aan leer- en ontwikkelmogelijkheden, dát is waar generatie Y naar op zoek is”, vertelt Wilma Kuipers, Director Business Development bij Profile Dynamics. “Hun verlangen naar innovatie en creativiteit moet bevredigd worden. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door ontwikkelmogelijkheden te personaliseren, ofwel op maat te maken. Door hen de kans te geven zich binnen de organisatie te ontwikkelen, op de wijze die zij zelf kiezen, kun je jonge talenten aan de organisatie binden.”

Bron: Profile Dynamics, 6 oktober 2016