COMATCH, marktplaats voor topconsultants, krijgt extra financiering

0
44

COMATCH, de marktplaats voor onafhankelijke topmanagementconsultants en branche experts, krijgt opnieuw een kapitaalinjectie.

Acton Capital Partners leidde de financieringsronde. In totaal zal acht miljoen euro worden geïnvesteerd in COMATCH GmbH door Acton, Atlantic Labs en btov; in de zomer van 2016 investeerden dezelfde partijen in totaal vier miljoen euro in COMATCH.

Uitbreiding in Europa
Het kapitaal van deze ronde zal worden gebruikt om de positie van het bedrijf als marktleider in de DACH-landen uit te breiden en haar in staat te stellen een leidende rol op Europees niveau te spelen. COMATCH opereert al sinds begin 2016 in Nederland, waar in de afgelopen 2 jaar het netwerk van Nederlandse aangesloten consultants hard groeide naar 400 mensen. In Nederland werden ongeveer 50 projecten afgerond. In 2017 opende het COMATCH filiaal in Parijs; momenteel breidt het bedrijf uit naar Groot-Brittannië en in de toekomst zal COMATCH ook in Zuid- en Oost-Europa een internationaal key-accountteam stationeren.

De aangetrokken middelen zullen ook worden geïnvesteerd in verdere technologische ontwikkeling: het bestaande matching-model zal nog sneller en preciezer worden – momenteel ontvangen onze klanten voorgestelde kandidaten binnen 48 uur. Bovendien zullen de services voor klanten en consultants worden verbeterd. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk worden om onderzoeksresultaten aan te kopen en ook om teams van consultants samen te stellen. In de toekomst gaat COMATCH ook ondersteuning bieden aan consultants van haar netwerk die graag terug willen keren naar een vaste functie.

Bron: Comatch persbericht, 5 april 2018

Zie ook Interview Comatch: ‘Nederlandse markt is business hub’