Codaisseur leidt studenten in 10 weken op tot junior developer

0
126

In 10 weken opgeleid tot junior developer

Codaisseur, de Amsterdamse code academy leidt studenten in 10 weken op tot junior developer. De opleiding is niet gratis, maar studenten krijgen wel een baangarantie. Zo helpt Codaisseur bedrijven aan broodnodige gekwalificeerde developers.

Deze week vond de 250ste graduate van Codaisseur een baan.

“Waar traditioneel onderwijs het al jaren laat afweten, helpen wij het ene na het andere bedrijf aan goede developers”, zegt Codaisseurs CEO Wouter de Vos. “De onbekendheid met programmeren en computational thinking is groot, maar we zijn begonnen met een inhaalslag.” Drie jaar geleden richtte hij samen met compagnon Rembert Boom Codaisseur op.

Al meer dan 200 bedrijven namen graduates van Codaisseur aan
Als het niet werkt, betaal je als student niks. Als het wel werkt, betaalt je werkgever over het algemeen de opleidingskosten. Dat is de gedachte achter de opleiding. “Bedrijven zijn bereid te investeren in de opleiding van beginners. Daardoor kan Codaisseur het omscholingsprogramma voor een lage fee aan studenten aanbieden. De 250 afgestudeerde developers hebben werk gevonden bij meer dan 200 bedrijven, variërend van startups tot gevestigde namen”, volgens de organisatie.

Van 250 in 3 jaar naar 250 in 1 jaar
Vanaf juli start er daarom iedere drie weken een klas met maximaal 20 studenten. Waar in de eerste drie jaar 250 studenten naar een baan werden geholpen, betekent dit dat in 2019 datzelfde aantal in één jaar wordt bereikt.

Diversiteit
“De klassen kenmerken zich door een grote diversiteit. Studenten komen vanuit de hele wereld en waar belangrijke concurrenten bijvoorbeeld een streefcijfer van 25% vrouwen als hoogst haalbare noemen, ligt dat cijfer bij Codaisseur sinds jaar en dag op 40%. En dat in een sector waar het aandeel vrouwen al jaren rond de 10% schommelt.”

Bron: Codaisseur, 24 april 2019