Staking openbaar vervoer wordt twee dagen uitgesteld

0
67

De aangekondigde landelijke staking in het openbaar vervoer wordt met ten minste twee dagen uitgesteld en begint op z’n vroegst volgende week woensdag.

Dat meldt CNV Vakmensen. “De bemiddelaars krijgen extra tijd om alsnog tot een oplossing te komen. We krijgen signalen dat ze die tijd goed kunnen gebruiken. Dan geven we hen ook graag die ruimte”, aldus onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

Dat betekent dat de staking niet al op maandagochtend begint, maar op woensdagochtend 27 juni. De staking zal dan 72 uur duren, tenzij er alsnog eerder een cao-resultaat wordt bereikt.

“We gaan voor een goede cao voor 12.000 werknemers in het openbaar vervoer. Met goede afspraken over het aanpakken van de werkdruk en een loonsverhoging. Die eis blijft staan, dat weten de bemiddelaars ook”, zegt Chikhi. “Tegelijkertijd realiseren we ons heel goed dat een staking in het openbaar vervoer grote gevolgen heeft voor de reizigers. Als we dat met elkaar kunnen voorkomen, dan tekenen we daarvoor. Maar daar hebben we toch echt de medewerking van de werkgevers voor nodig.”

Bron: CNV Vakmensen, 21 juni 2018

Stakingsmelding

Op grond van art. 10 Wet allocatie arbeidskrachten door intermediair(s) (Waadi) is het uitzendbureaus e.d. niet toegestaan arbeidskrachten ter beschikking te stellen aan bedrijven, ondernemingen of onderdelen daarvan, waar op dat moment een werkstaking, uitsluiting of bedrijfsbezetting heerst.

> Meer over de Waadi