ARTRA biedt Engelstalige opleiding wet- en regelgeving flexbranche

0
48

ARTRA lanceert een Engelstalige opleiding over de wet- en regelgeving in de Nederlandse flexbranche.

De opleiding heet: ‘Introduction to the Collective Labour Agreement for Dutch Temporary Agency workers’. ARTRA biedt vanaf september 2018 deze Engelstalige opleiding aan waarin het Nederlandse arbeidsrecht en de CAO voor Uitzendkrachten (ABU en NBBU CAO) centraal staan.

Arbeidsmigratie is here to stay
Arbeidsmigranten zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven, meldt ARTRA. Ruim 400.000 Europeanen werken voor Nederlandse bedrijven. Zij werken in sectoren waar niet of nauwelijks Nederlandse arbeidskrachten voor te vinden zijn. Door een beroep te doen op de Europese arbeidsmarkt en daarbuiten, kan het Nederlandse bedrijfsleven de juiste mensen vinden om in Nederland productiviteit en werkgelegenheid te behouden en vergroten.

Bemiddeling van arbeidsmigranten
Intermediairs die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen van arbeidsmigranten spelen een cruciale rol om vraag en aanbod efficiënt bij elkaar te brengen. In 2016 bemiddelden ABU- en NBBU-leden zo’n 119.600 arbeidsmigranten. Zij verzorgen niet alleen de passende werving in het buitenland, ook organiseren zij de broodnodige faciliteiten als de arbeidsmigranten slechts tijdelijk in Nederland zijn.

Training anderstalige arbeidsmarktprofessionals
In de afgelopen jaren zijn steeds meer arbeidsmarktprofessionals uit de verschillende landen van herkomst werkzaam in Nederland. Essentieel omdat zij niet alleen de taal van de arbeidsmigrant spreken, maar ook omdat zij de cultuur en de cultuurverschillen begrijpen. ARTRA biedt al 5 jaar de Basisopleiding Intercedent in het Pools aan. Er is vraag naar een verbreding van dit aanbod: vanaf nu biedt ARTRA ook de modules omtrent het Nederlandse arbeidsrecht en de CAO voor Uitzendkrachten in het Engels aan. De opleiding ‘Introduction to the Collective Labour Agreement’ omvat in totaliteit 1 dag training en wordt verzorgd door een gecertificeerde docent Engels die afkomstig is uit de uitzendbranche. De opleiding kan via open inschrijving of in-company gevolgd worden.

Voor uitzenders en detacheerders!
“Een mooie stap in de goede richting”, aldus Ellen van Hierden directeur ARTRA. “Medewerkers worden meer en meer uitgedaagd een internationale carrière op te bouwen. Het op de juiste wijze begeleiden en ondersteunen van dit werkproces is hierin cruciaal. Graag leiden we hiermee niet alleen arbeidsmarktprofessionals van uitzendorganisaties op, maar ondersteunen wij ook graag professionals die werkzaam zijn bij detacheringsbureaus.”

Bron: ARTRA, 29 mei 2018