Actos Groep overgenomen door investeerder VE Partners

0
428

Actos Groep

Arbeidsbemiddelaar Actos kiest met VEP voor buy-and-buildstrategie

Value Enhancement Partners (VEP), een actieve investeringsmaatschappij, heeft een meerderheidsbelang verworven in arbeidsbemiddelingsspecialist Actos Groep, waardoor het startschot is gegeven voor het uitrollen van een actieve buy-and-buildstrategie. Actos Groep is in 2017 ontstaan door de fusie tussen labels InQuest en Doxa.

Marktlink Fusies & Overnames werd ingeschakeld bij zowel de fusie in 2017 als de verkoop aan VEP.

Actos Groep realiseert een jaaromzet van ongeveer €30 miljoen en bemiddelt en detacheert met 40 consultants ruim 350 medewerkers en zzp’ers aan zowel overheidsinstellingen als corporates. Afnemers zijn onder andere KLM, Heineken, Gemeente Den Haag en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder specialistische labels worden de medewerkers gedetacheerd en bemiddeld in branches als HR & communicatie, supply chain management en bouw en techniek.

Meerderheidsbelang
De onderneming is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen bemiddelingslabels Doxa en InQuest. Vincent Pastoor, partner bij Marktlink Fusies & Overnames, begeleidde destijds ook de fusie. Pastoor: “Nu de volledige integratie van de twee ondernemingen is voltooid hebben de aandeelhouders in gezamenlijk overleg besloten om aandeelhouders Peter Kamphuys en Marc Brugman uit te kopen. Om dit te bewerkstelligen is er gekozen voor een verkoop van een meerderheidsbelang.”

Buy-and-build
Kamphuys is de oprichter van het label InQuest en blijft nog een periode aan in een adviserende rol. Daarnaast zal hij zich op zijn andere investeringen gaan richten. Brugman is de salesmanager van Actos, hij neemt afscheid van de organisatie en gaat zich richten op nieuwe activiteiten. De twee oprichters van label Doxa, Eric Sweens en Dannis de Redelijkheid, blijven betrokken en zullen zich richten op het uitrollen van de buy-and-buildstrategie. Daarnaast zal een deel van het management gaan participeren in Actos Groep, aldus het persbericht.

Bob de Lange, partner bij VEP is zeer content met de investering. “We zien Actos als een mooie gespecialiseerde uitzendorganisatie en geloven dat we samen met het management Actos verder kunnen laten groeien, zowel autonoom als door selectieve overnames.”

Voor de bestaande klanten van Actos verandert er voorlopig niets. Op termijn zullen meerdere labels worden toegevoegd aan het merk, hierdoor zal Actos de one-stop-shop worden voor haar klanten. VEP zal Actos actief ondersteunen bij het toevoegen van deze labels.

Bron: Actos Groep en Marktlink, persbericht 9 januari 2019