ABU week 29-32, uitzenduren +16%, uitzendomzet +20%

0
125

De ABU meldt opnieuw goede resultaten voor de uren en omzet in de uitzendbranche in periode 8 2021 (week 29 – 32)

In periode 8, van 19 juli tot en met 15 augustus, steeg het aantal uren met 16% en steeg de omzet met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
ABU uitzenduren periode 8, 2021

Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren steeg met 20% en de omzet is gestegen met 21% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren steeg met 10% en de omzet steeg met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren steeg met 15% en de omzet steeg met 15% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU uitzendomzet periode 8, 2021

Groei en trend in korte en langduriger contracten
“We zien nog steeds aanzienlijke groei, al vlakt het wat verder af,” zo meldt de ABU in een nadere toelichting. “De cijfers laten in periode 8 2021 in vergelijking met dezelfde periode in 2020 over het algemeen een stijging zien in uren voor kortlopende contracten (fase A).

Voor langdurige contracten (fase B/C) bleven de uren ongeveer gelijk. Hetzelfde geldt voor de omzet. Opnieuw verschilt het beeld wel per sector. De grootste stijging in fase A-contracten zien we in segmenten Administratief en Techniek.

In het segment Administratief zien we bij langdurige contracten (fase B/C) een daling in uren. Hetzelfde geldt voor de omzet. In het segment Techniek zien we ook een lichte daling in langdurige contracten (fase B/C), en in het segment Industrie juist een lichte stijging.”

Bron: ABU, 7 september 2021