AB Werkt partner van HAS Hogeschool Venlo

0
63

Personeelsbemiddelaar AB Werkt is officieel benoemd tot partner van HAS Hogeschool in Venlo.

AB Werkt is een coöperatie die mensen aan werk en werkgevers aan mensen helpt. Gespecialiseerd in agro, food, industrie, groenvoorziening en weg- en waterbouw met vijf vestigingen in Zuid-Nederland.

AB Werkt: ondertekening partnership HAS
AB Werkt ondertekent partnerschip met HAS Hogeschool

De ontwikkelingen in de personeelsbranche gaan ook niet voorbij aan o.a. de agrarische sector en HRM vormt inmiddels een vast onderdeel van de opleidingen Bedrijfskunde & agribusiness en Internationaal Farm Management. Deze snijvlakken maken dat AB Werkt als partner zal fungeren op het gebied van HRM. Kennisuitwisseling en -overdracht, stages en gastcolleges zullen deel uit gaan maken van het partnership.

AB Werkt is al ruim 40 jaar actief als personeelsbemiddelaar in o.a. de agrarische sector waarbij men mensen aan werkt helpt en werkgevers aan mensen. AB Werkt levert méér dan alleen een baan en salaris. Zij investeren in de werknemer, denken mee over loopbaanontwikkeling en opleidingen. Voor de werkgever is zij een full-service dienstverlener en adviseert werkgevers over hun volledige HRM-beleid en neemt desgewenst het volledig juridisch werkgeverschap uit handen.

Samen
Vanuit het coöperatieve gedachtengoed van AB Werkt is het delen van kennis een belangrijk aandachtspunt en daarmee meteen een belangrijke drijfveer voor dit partnership. Voor studenten die opgeleid worden voor o.a. de agrarische sector is het interessant om kennis te maken met de wereld van personeelsbemiddeling in deze branche. Diverse onderdelen van HRM zullen aan bod komen, waardoor de actieve kennis van de student zal toenemen. Bovendien kan AB Werkt een belangrijke rol vervullen in het starten van de loopbaan, zoals het vinden van een passende stage/baan, tijdens en na de studie.

Partnerbedrijven van HAS Hogeschool
De HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim zeventig partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector, bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil de HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die in de praktijk leven.

Bron: AB Werkt, 14 maart 2017