Duurzame inzetbaarheid, gewoon een van de dingen die we doen

0
390

Duurzame inzetbaarheid, gewoon een van de dingen die we doen

PDZ UitzendbureauAls PDZ Uitzendbureau verbinden wij mensen met een baan die bij ze past. Niet alleen kennis en ervaring, maar ook ambitie speelt hierbij een belangrijke rol. Wij maken graag werk van ambities en bieden onder andere opleidingen en cursussen aan om deze ambities waar te maken. Beter worden van elkaar; daar doen we het voor. Want als de uitzendkracht zich kan ontwikkelen en happy is met wat hij/zij doet, is dat niet alleen waardevol voor de uitzendkracht maar ook voor de opdrachtgever.

Kim Kulderij, Project Adviseur STAN en PDZHet creëren van waarde voor onze uitzendkrachten en opdrachtgevers is waar onze intercedenten zich dagelijks mee bezighouden. Dat dit een zeer veelzijdige baan is, daar bestaat bij ons geen twijfel over. Want naast werving en selectie van kandidaten, hoort het werven van potentiële opdrachtgevers, het onderhouden van bestaande relaties en de gehele administratie met zijn steeds veranderende wet- en regelgeving tot het takenpakket. Dit is al behoorlijk veel. Hier voegen we het arbeidsfit houden van de uitzendkrachten en het adviseren van uitzendkracht en opdrachtgever over duurzame inzetbaarheid aan toe. Ontzettend belangrijk, zeker gezien de schaarste aan gekwalificeerd personeel.

De veelzijdigheid van de functie maakt wel dat je als intercedent regelmatig voor keuzes gesteld wordt, je kunt je tijd tenslotte maar een keer verdelen. Ga je dan voor het invullen van die vacature bij die nieuwe klant, of voor bijvoorbeeld het regelen van dat opleidingstraject van die werkende uitzendkracht? Beide zijn belangrijk en voegen waarde toe aan klant en uitzendkracht. Beide leveren ook voor ons als uitzendbureau meerwaarde op, het één direct zichtbaar op de korte termijn, het andere wellicht wat meer op de lange termijn. Waar kies je dan voor als intercedent? Wie of wat bepaalt die keuze? Moet die keuze van de intercedent gestuurd worden door doelstellingen opgelegd vanuit het management, of maak je de keuze als intercedent zelf? Bij PDZ vinden wij dat onze intercedentes die keuze zelf moeten maken. Wel willen we ze begeleiden en ondersteunen in het maken van die keuze.

Deelname aan het project ‘De Duurzame Uitzendkracht’ van Doorzaam heeft ons laten inzien dat we onbewust al heel ver gaan in het arbeidsfit maken en houden van onze uitzendkrachten en het adviseren over duurzame inzetbaarheid. Vanuit het project hebben we onder andere geleerd wat meer de vertaalslag richting de opdrachtgever te maken. Wat betekent aandacht voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten voor hen? Zo kon één van onze deelnemende intercedenten bijvoorbeeld een mooi advies geven aan de opdrachtgever over hoe zij het werkplezier van de uitzendkrachten en daarmee de uitzendduur kunnen verbeteren. Een win-win voor alle partijen.

We hebben door deelname aan het project ook tools aangereikt gekregen om aandacht voor duurzame inzetbaarheid te integreren in onze dagelijkse werkzaamheden. Zo wordt dit niet iets dat we extra doen naast de bestaande dienstverlening, maar juist iets dat hier onderdeel van is. Aandacht voor duurzame inzetbaarheid zien onze intercedenten al als standaard, iets dat gewoon hoort bij de dienstverlening die wij als PDZ bieden. Dat we hier nog een stapje verder in kunnen gaan, daar zijn we volop mee bezig. Maar ook dat stapje verder moeten onze intercedenten gaan ervaren als ‘gewoon een van de dingen die we doen’.

Kim Kulderij, Project Adviseur STAN Partners en PDZ Uitzendbureau

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here