"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Extra verhoging minimumloon goedgekeurd door Tweede Kamer

Per 1 juli wordt het wettelijk minimumloon 1,2 procent extra verhoogd. Daar heeft een meerderheid van de Tweede Kamer mee ingestemd.

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2 procent extra omhoog. Met deze aangekondigde verhoging heeft de Tweede Kamer op 19 maart ingestemd.

Indexatie minimumloon

Hoe hoog het minimumloon in juli 2024 precies gaat worden, is nog niet bekend. Dat hangt af van de halfjaarlijkse indexatie van het minimumloon: elk half jaar stijgt het minimumloon mee met de CAO-lonen. In het voorjaar van 2024 worden de bedragen bekend gemaakt. Het hogere minimumloon werkt ook door in uitkeringen zoals de bijstand, AOW en UWV-uitkeringen.

Recentelijk verhoogd

Het wettelijk minimumloon is per 1 januari 2024 nog verhoogd met 3,75%. Dit was het gevolg van de reguliere indexatie. Ook kent Nederland vanaf deze datum een minimumloon op uurbasis, in plaats van een minimumloon per maand. Dit pakt gunstig uit voor minimumloonverdieners met een langere werkweek dan 36 uur.

Wetsvoorstel wijziging minimumloon

In juli 2024 komt daar in ieder geval dus nog 1,2 % bovenop. Demissionair minister Van Gennip diende het wetsvoorstel voor de wijziging van de Wet minimumloon op 15 januari in bij de Tweede Kamer. Op 14 maart werd het voorstel daar besproken en werd het op 19 maart aangenomen met een meerderheid van 107 stemmen. VVD, BBB, CDA, FVD, SGP en JA21 stemden tegen.

De Eerste Kamer praat op 9 of 16 april 2024 nog over het wetsvoorstel.

Bekijk het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *