"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Minimumloon in juli met 3,1 procent omhoog

Het minimumloon wordt op 1 juli 2024 geïndexeerd met 3,1 procent. Daarmee stijgt het wettelijk minimumuurloon van €13,27 naar € 13,68 per uur. De extra verhoging van 1,2 procent, die eerder werd aangekondigd, gaat niet door.

In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) weten dat het wettelijk minimumloon op 1 juli 2024 geïndexeerd zal worden met 3,1 procent. Daarmee stijgt het minimumloon van €13,27 naar € 13,68 per uur. 

Geen extra verhoging minimumloon

De eerder extra aangekondigde verhoging van 1,2 procent gaat niet door. Ondanks dat de Tweede Kamer het wetsvoorstel goedkeurde in april, stemde de Eerste Kamer tegen. BBB-Senator Eugène Heijnen liet aan de NOS weten dat zijn fractie op dezelfde lijn zit als de fractie in de Tweede Kamer. Daarmee was een meerderheid in de Senaat onmogelijk, aangezien de BBB als grootste senaatsfractie (met zestien zetels) de doorslag zou geven.

Volgens Heijnen is de extra verhoging niet noodzakelijk, voornamelijk vanwege recente stijgingen in het minimumloon en de extra kosten die het met zich meebrengt voor zowel werkgevers als de overheid. De volgende indexatie van het minimumloon staat gepland op 1 januari 2025.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *