"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Wettelijk minimumloon per 1 juli met 1,2% extra omhoog

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2% omhoog en zal daarnaast worden geïndexeerd. De benodigde spoedwet is op 15 januari naar de Tweede Kamer gestuurd.

De extra verhoging van het minimumloon komt voort uit een voorstel van de Tweede Kamer. Daarmee zal het minimumloon stijgen naar €13,43 per uur vanaf 1 juli 2024.

Wat deze verhoging van 1,2% betekent voor de portemonnee, is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de halfjaarlijkse indexatie van het minimumloon: elk half jaar stijgt het minimumloon mee met de cao-lonen. Deze worden in het voorjaar van 2024 bekendgemaakt. Het minimumloon is gekoppeld aan uitkeringen zoals de bijstand, AOW en UWV-uitkeringen. Dat betekent dat deze ook stijgen.

Recentelijk verhoogd

Het wettelijk minimumloon is per 1 januari 2024 nog verhoogd met 3,75%. Dit was het gevolg van de reguliere indexatie. Ook kent Nederland vanaf deze datum een minimumloon op uurbasis, in plaats van een minimumloon per maand. Dit pakt gunstig uit voor minimumloonverdieners met een langere werkweek dan 36 uur.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *