Youssra, Baas van Morgen bij ManpowerGroup NL

0
92

Youssra, leerling van het Calandlyceum in Amsterdam, zit in het tweede jaar van VMBO-T en was voor één dag Baas van Morgen van ManpowerGroup Nederland.

In het kader van JINC Baas van Morgen ervaren 100 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt, in de vorm van een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen. Zie ook Twitter/JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Daarom wordt gestreden voor een maatschappij waarin je achtergrond niet allesbepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst.

Inzetten van talent
Youssra: “Ik vond het een hele leuke dag met vrolijke collega’s, vooral ook omdat ik echt kon meepraten en advies mocht geven, bijvoorbeeld over social media. Vandaag heb ik echt gemerkt dat ik daar wel goed in ben, dat ik had van te voren niet gedacht.” Naast het bijwonen van een vergadering en een conferentie, heeft Youssra onder andere meegedacht hoe kinderen beter geholpen kunnen worden met de juiste keuze voor een opleiding of het vinden van de juiste baan. “Als ManpowerGroup weten wij alles van werk, welke banen er zijn op de arbeidsmarkt en hoe je jouw talent kunt ontwikkelen”, aldus Jeroen van Hooff, Directeur Marketing en Communicatie van ManpowerGroup. “Maar hoe kunnen we kinderen ook beter ondersteunen bij de keuze voor een opleiding of baan? Met Youssra aan het roer krijgen we daar natuurlijk een veel beter antwoord op.”

Investeren in toekomst
“Tijdens JINC Baas van Morgen laat JINC samen met meer dan 100 bazen zien hoe belangrijk het is om te investeren in kinderen met een sociaaleconomische achterstand”, aldus Daniël Roos, Directeur van JINC. “De beste manier om erachter te komen wat je wilt en welk talent je hebt is door het zelf te ervaren. JINC Baas van Morgen geeft kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen deze kans.”

Over JINC
JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8-16 jaar aan een betere start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Zo geven we jaarlijks meer dan 43.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht de kans om te groeien. JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Bron: ManpowerGroup, 27 januari 2017, zie foto en JINC