YoungCapital-traineeship stilt honger naar IT’ers

0
328

YoungCapital wil de kloof tussen de vraag naar startende IT’ers en het aanbod van passende banen overbruggen met een speciaal IT-traineeship. In twee maanden worden jonge bètatalenten van diverse achtergrond opgeleid tot gecertificeerd Big Data Consultant.

“Big Data heeft de toekomst. Met dit nieuwe traineeship springen we in op de zeer actuele vraag naar specialisten op dit vlak”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. In 2014 startte YoungCapital Professionals, het detacheringslabel van YoungCapital, met het traineeship tot Software Developer. Sindsdien zijn al tweehonderd bètatalenten opgeleid tot gecertificeerd programmeur.

Traineeship
YoungCapital selecteert uit haar database, die inmiddels bijna twee miljoen jongeren in Nederland omvat, de mensen met het best passende profiel. Deze jongeren worden uitgenodigd voor een intensieve selectieprocedure. Na assessments door YoungCapital volgt een opleidingstraject van twee maanden, bij de ITPH Academy in Zwolle. Tijdens het Big Data IT-traineeship worden fundamentele onderwerpen op het gebied van Business Intelligence en Big Data behandeld en getoetst.

De trainees komen bij aanvang van de opleiding bij YoungCapital in dienst en gaan na de opleiding via een detavast-constructie aan het werk bij de opdrachtgevers van YoungCapital. Het sectorfonds voor de ICT-sector, Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT), ondersteunt het initiatief.

Bron: YoungCapital, 11 februari 2016