"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Lauren van der Heijden nieuwe CEO moederbedrijf YoungCapital

Lauren van der Heijden begint vanaf 1 februari 2024 als CEO van The Works, het moederbedrijf van onder andere recruitmentbureau Young Capital. Hij volgt daarmee Ineke Kooistra op, die in januari 2023 vertrok bij het bedrijf.

Nadat Ineke Kooistra na precies tien jaar afscheid nam bij The Works, hebben zij in Lauren van der Heijden een nieuwe CEO gevonden. Hij komt over van DPG Media, waar hij als Chief Commercial Officer verantwoordelijk was voor de product- en commerciële strategie van het bedrijf. Daarbij was hij specifiek gefocust op de digitale transformatie, een uitdaging waar de krantenbranche in die periode veel mee worstelde.

The Works hoopt met de aanstelling van Van der Heijden in de recruitment- en detacheringsector verder te kunnen innoveren. Voordat hij bij DPG Media aan de slag ging, was Van der Heijden betrokken bij onder andere RTL en Telegraaf Media Groep.

Nadat Ineke Kooistra de afgelopen tien jaar The Works heeft laten groeien tot een bekende Europese speler in de staffingmarkt, is het aan Van der Heijden de taak om de groei en innovatie van het bedrijf verder te stimuleren. The Works hoopt met zijn aanstelling hun technologische innovativiteit een impuls te geven. Zo gingen zij eerder dit jaar al een samenwerking aan met een Recruitment Process Outsourcing (RPO) partij.

Van der Heijden zegt over zijn aanstelling: “Met veel bewondering heb ik de ontwikkelingen van The Works in de afgelopen jaren gevolgd. Zo beweegt YoungCapital zich steeds meer van traditioneel uitzendbureau naar een allround recruitmentbureau. In alle branches is er een grote vraag naar jong talent. We gaan nog meer inzetten op slimme automatisering, zodat er sneller en beter gematched kan worden tussen werkzoekenden en bedrijven. The Works is een innovator binnen de sector en dat willen we nog een stap verder brengen. Ik kijk er dan ook erg naar uit nu zelf onderdeel te mogen zijn van deze fantastische club mensen en om samen met de collega’s mee te mogen schrijven aan het volgende hoofdstuk.”

Bron: Persbericht The Works, 4 december 2023

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.