Tentoo kennisplatform voor jonge creatieven

0
100

Tentoo lanceert een kennisplatform voor jonge creatieven.

Het is bijna vanzelfsprekend dat jongeren in de creatieve sector aan de slag gaan als freelancer of zzp’er.
Voor hen lanceert Tentoo het informatieve platform Tentoo Young Professionals.

Het platform informeert over de opties en wat er komt kijken bij het starten als zelfstandige, zoals belastingen, rechtsvormen, facturatie en boekhouding.

“Jongeren worden als geen ander geconfronteerd met de verschuiving van vaste contracten naar flexibel werken. Dat geldt met name voor jongeren in de creatieve vakgebieden, waarin bijna al het werk al op projectbasis is. Wij willen met Tentoo Young Professionals jongeren wegwijs maken en op weg helpen als ondernemer”, vertelt Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo.

Een voorbeeld van zo’n jongere is Nouri Ayari. Hij heeft zichzelf webdesign, gitaar spelen, zingen, opnemen en produceren aangeleerd. Hij factureert zijn werk als freelance webdesigner zelf, maar vindt dit lastig. Ayari: “Dit is wel vaker zo met creatieve ondernemers. Bovendien is de website van de Belastingdienst erg vaag. Ook de site van de KvK is niet helemaal duidelijk.”

Stappenplan
De nieuwe website bevat een stappenplan die de verschillende manieren van werken inzichtelijk maakt en de jongeren helpt bij het bepalen welke het beste bij hen past. Daarnaast staat de site vol tips en informatie over wat er allemaal komt kijken bij het starten als creatief professional. Denk aan belastingzaken, boekhouding, rechtsvormen, acquisitie en het auteursrecht.
De jonge bezoekers van de site kunnen zich bovendien laten inspireren door leeftijdsgenoten: een aantal studenten aan het Mediacollege te Amsterdam heeft de website kleur gegeven door negen informatieve filmpjes te maken. Met het maken van deze filmpjes hebben zij hun diploma behaald! Verder geven de specialisten van Tentoo op regelmatige basis gastcolleges over ondernemerschap op creatieve MBO en HBO opleidingen.

Bron: Tentoo, 11 september 2016, zie Tentoo.nl/YoungPros