Tata Steel staat 1-0 voor bij vakkrachten techniek

0
100

In het gevecht op de arbeidsmarkt om technisch personeel heeft Tata Steel een voorsprong dankzij de eigen bedrijfsschool die in 1939 werd opgericht door Hoogovens.

‘Ruim de helft van al onze medewerkers in de productieafdelingen is via onze bedrijfsschool binnengekomen’, zegt Jeroen Klumper die de Academy ruim twee jaar lang heeft geleid.

Het FD schetst de aanpak en positionering van deze bedrijfsschool die opleidt in procestechniek, werktuigbouw, elektrotechniek en logistiek. Wie deze bbl-opleiding voltooid, krijgt een landelijk erkend mbo-diploma en een baan.

De leerlingen leren in achttien weken praktische vaardigheden en zijn dan klaargestoomd om de fabriek in te gaan, leren in de praktijk verder.

Concurrentie met Shell en Akzo
Maarten Schouten, manager recruitment Tata Steel Europe, merkt dat arbeidsmarktcommunicatie steeds belangrijker voor bedrijven. “Open dagen, banenmarkten, social media, je moet alle knoppen bedienen om de juiste mensen hier te krijgen. Zeker wat betreft toptechnici concurreren we met de Shells, de Akzo’s en de Heinekens van deze wereld.” Lees meer via de bron.

Bron: FD, 17 januari 2017