Ready4Work: jongeren gamen voor een baan

0
77

ready4work

Welke baan past bij mij? Hoe zorg ik dat ik die baan krijg? Hoe zorg ik dat ik er klaar voor ben?

In Brabant vinden de eerste duizend jongeren het antwoord door te gamen voor een baan.

Dit is één van de initiatieven van de ‘WerkWeek’ die de Nederlandse arbeidsmarktregio’s organiseren (van 13 tot vrijdag 17 februari). Binnenkort is de game Ready4Work ook beschikbaar in andere steden in Nederland, waaronder Amsterdam.

Bekijk de website.

Eigen competenties ontdekken
Volgens Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de werkloosheid onder jongeren op het laagste punt sinds vijf jaar. Juist op die groep is Ready4Work gericht; een online carrièregame die jonge werkzoekende arbeidsfit maakt. In de provincie Noord-Brabant gaan er zo’n duizend Brabantse jongeren, verdeeld over verschillende arbeidsmarktregio’s, mee aan de slag.

Jongeren op het spoor zetten
Jongeren kunnen de game spelen met bedrijven uit hun eigen regio. Wethouder Miriam Haagh van de gemeente Breda: “Ik zie heel veel talentvolle jongeren die gestopt zijn met onderwijs en geen werk hebben. En aan de andere kant sectoren die staan te springen om jong personeel. Met deze game kunnen we schoolverlaters in hun eigen ‘taal’ op het spoor zetten van sectoren waar de vraag naar jong personeel het grootst is.”

Bron: Ready4Work, 16 februari 2017