Pink Elephant lanceert Power2Match voor digitalisering flexbranche

0
151

Pink Elephant lanceert platform Power2Match voor digitalisering flexbranche
*
Op zoek naar payroll-services? HelloFlex helpt u op weg.

De flexbranche is groeiende ten opzichte van voorgaande jaren. In 2016 werd 8% meer uren verloond en was de omzet 9% hoger dan het jaar ervoor. Ook in 2017 wordt deze trend doorgezet: in de eerste vier weken van dit jaar stegen de omzet als het aantal verloonde uren met 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Om de flexbranche te faciliteren in het aanhouden van deze stijgende lijn richt IT-dienstverlener Pink Elephant de FinTech startup Power2Match op. Het disruptieve platform werkt met nieuwe technologieën om administratieve taken te digitaliseren. Daardoor komt de focus van uitzendbureaus en detacheerders te liggen bij het matchen van kandidaten en vacatures.

Automatisering administratie voor meer focus op matchen kandidaten
In de praktijk zijn intercedenten voornamelijk bezig met het handmatig invoeren van data en uren, tot wel 60% van hun tijd. Vanwege de verscheidenheid aan beschikbare applicaties die hiervoor gebruikt worden is het naast tijdrovend ook een foutgevoelige manier van werken. Het platform Power2Match is een nieuw concept in de flexbranche wat zich baseert op data-algoritmes om administratieve taken te digitaliseren. Zodoende wordt de focus verlegd van administratie naar sales: het vinden van geschikte kandidaten en ze matchen met de juiste vacatures. Kandidaten worden met Power2Match gevonden op basis van relevantie: in hoeverre passen zij écht bij de vacature? Daarbij wordt gekeken naar de profilering in de vacature en de gevraagde soft skills, naast natuurlijk de werkervaring.

Schaalbaar en conform veiligheidseisen en certificeringen
Power2Match wordt opgeleverd conform de ABU en NBBU CAO en de omgeving kan bij het onboarden NEN 4400-1 gecertificeerd worden. Een onderscheidend aspect ten opzichte van andere softwareaanbieders op de flexbranche is dat het platform op basis van pay-for-use gefactureerd wordt. Eenmalig betaalt men voor de implementatie, daarna op basis van een vast bedrag per verloond uur in het systeem. Het platform is schaalbaar en daarom ook geschikt voor kleinere uitzendbureaus. Een ander belangrijk punt waar bij Power2Match rekening mee is gehouden is informatiebeveiliging. Met de toenemende wet- en regelgeving rondom cybercrime en informatiebeveiliging in gedachten is in Power2Match goede beveiliging geïntegreerd. Daarmee is het systeem veiliger dan andere uitzendsoftware op de markt.

Betere kwaliteit dienstverlening
Piet van Vugt, CEO Pink Elephant, stond aan de wieg van Power2Match. “De digitale transformatie heeft al verschillende branches op zijn kop gezet. In de flexbranche worden nog veel zaken handmatig gedaan – onnodig tijdrovend! Power2Match is gemaakt om de flexbranche efficiënter om te laten gaan met de waardevolle data die ze ter beschikking hebben en zo hun klanten betere kwaliteit van matches te kunnen bieden. Power2Match gaat organisaties in de flexbranche helpen nog succesvoller te worden door een hoge mate van digitalisering.”

Bron: Pink Elephant, 30 maart 2017